Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Karaloğlu ailesi öğrencilerle iftar yaptı

Karaloğlu ailesi öğrencilerle iftar yaptı

Vali Münir Karaloğlu, Süleyman Bin Halid KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle iftar yaptı.

Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Süleyman Bin Halid KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle iftarda buluştu.

İftardan önce Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

Vali Karaloğlu, iftardan sonra yaptığı konuşmada evinden, annesinden babasından uzak, yurtlarda kalan öğrencilerle iftar sofrasını paylaşmak istediklerini söyledi.

Öğrencilere geçirdikleri vaktin kıymetini bilmeleri açısından tavsiyelerde bulunan Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Burayı sadece bir otel gibi kullanmayın. Kendinizi hem okuduğunuz bölümle ilgili yetiştirin hem de hayatla ilgili de şehri de kullanın. Okuduğunuz şehir önemli bir şehir, bölgenin en önemli şehridir. Bölge dediğim sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını kastetmiyorum. Diyarbakır, bu coğrafyanın İslam medeniyetinin ilk şehridir. Diyarbakır’ın Fethi 639’dur. Kudüs’ün Fethi 638. Yani Kudüs’ten bir yıl sonra Hz. Ömer döneminde Diyarbakır İslam’la şereflenmiş ve o gün bugündür. Diyarbakır, 1382 yıldır İslam yurdudur. Diyarbakır’ın semalarında 1382 yıldır kesintisiz Ezan-ı Muhammedi okunur.”

“Şehri okuyun”

Öğrencilerden şehirdeki sosyal ve kültürel faaliyetleri takip etmelerini isteyen Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak her gün kültürel faaliyet yaptıklarına dikkat çekti.

Karaloğlu, Diyarbakırlı bilim insanı El Cezeri’nin 800 yıl önce icat ettiği makinelerin yer aldığı “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi”ni Diyarbakır’a getirdiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Cezeri, Diyarbakır’da Artuklu Sarayı’nda 25 sene baş mühendislik yapmış. Diyarbakırlı bir bilim insanı 800 yıl önce makineleri icat ediyor. Bugün bile anlamamız zor olan sibernetik ve robotiğin babası sayılıyor. Zamanına göre akla durgunluk verecek makineler. Şimdi Diyarbakır’da öğrencisiniz. Bu sergi ayağınıza gelmiş, gidip görmezseniz emin olun eğitiminiz yarım kalır. Şehri okuyun dediğim bu. Şehri okumasanız şehir sizi okumaz. Önce sizin şehre dönüp bakmanız lazım.”

1500 kişilik yeni yurt yapılacak

Yurt konusunda Diyarbakır’da sorun yaşanmadığına vurgu yapan Karaloğlu, üniversite kampüsü içerisinde öğrenciler için 1500 kişilik yeni yurdun yapılması için ihaleye çıktıklarını müjdeledi.

Öğrenciler için son 20 yıldır yapılan çalışmaların önemine değinen Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Son 20 yıldır bizim öğrencilik yıllarımızda ile mukayese edilemeyecek kadar iyileşme var. Devletimizin imkanları var. Gençlik ve Spor Bakanlığımız gerçekten bir Gençlik Bakanlığı. Gençlerin Türkiye’deki her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor. Gençlerimiz okusunlar, yetişsinler. Hem kendileri ve aileleri için hem de ülkeleri için faydalı insan olsunlar. Bütün gayemiz bütün çabamız bu yönde. Sizde Allah’a hamdolsun iyi çocuklarsınız, iyi gençlersiniz. Biz sizden memnunuz. Dicle Üniversitesi’nde okuyan bütün gençlerden memnunuz. Allah’a hamdolsun üniversitemizde huzur var, şehrimizde huzur var. Rabbim huzurumuzu, mutluluğumuzu bozmasın.”

Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu daha sonra öğrencilerin sorun ve taleplerini dinleyerek bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.