Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi

Vali Karaloğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi

Vali Münir Karaloğlu, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programına katıldı.

Orduevinde düzenlenen programda Vali Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte salonda bulunan şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

İftar programında konuşan Vali Karaloğlu, Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve bereket ayı olduğunu, her akşam toplumun farklı bir kesimi ile bir araya geldiklerini söyledi.

Bu ülkenin her santimetrekaresinin mübarek şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, bu yurdu vatan kılmak ve tutmak için çok bedel ödendiğini ifade etti.

“Türkiye’de en çok şehit ve gazi verdiğimiz şehirlerden biri Diyarbakır”

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu ülkede vatandaşımızın huzurunu kaçıran, vatandaşımızın canına, malına musallat olan alçak bir terör örgütüne karşı da çok sayıda şehit ve gazi verdik. Türkiye’de en çok şehit ve gazi verdiğimiz illerden bir tanesi de Diyarbakır ilimizdir. Çok sayıda polisimizi, jandarmamızı, kamu görevlimizi ve sivil vatandaşımızı şehit verdik. Alçak bir örgüt bu milletin canına, malına, huzuruna tasallut ettiği için şehit verdik.”

“Türkiye’nin en huzurlu ve güvenilir şehirlerinden birinde yaşıyoruz”

15 Temmuz gecesi de başka bir terör örgütü olan FETÖ’nün bu ülkeyi işgale hazırlamak için kalkıştığını anımsatan Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yine o millet Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun öncülüğünde ve talimatlarıyla sokağa ve meydanlara çıkarak ülkesine, demokrasisine sahip çıktı. Karanlık başlayan gece nurlu bir sabaha erişti. 250 şehidimiz, 2 binden fazla gazimiz var. Ama o gece bu ülkede darbe başarılı olsaydı bugün biz ya Suriye, İran gibiydik ya da Ukrayna gibi olmuş olabilirdik. Allah şehit ve gazilerimizden razı olsun. Onların sayesinde şu anda Türkiye’nin en huzurlu ve en güvenilir şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Rabbim huzurumuzu, güvenliğimizi bozmasın inşallah. Bozmak isteyenlere de Diyarbakır halkı bundan sonra da fırsat vermesin” 

İftar programına Vali Karaloğlu’nun yanı sıra, 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, Muh. Hv. Kuv. K. Yrd. ve BHMM’leri Komutanı Tümgeneral Kutlay Demir, 8’inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, komutanlar, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.