Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİKKAD tanıtım toplantısı düzenlendi

DİKKAD tanıtım toplantısı düzenlendi

Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantı Dicle Öğrenmenevi’nde düzenlendi.

Toplantıya Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Diyarbakır İl koordinatörü Hikmet Güneş, Dicle Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mahmut Laçin, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, DİKKAD Müdürü Rıdvan Bal, Dicle Ziraat Odası Başkanı Mustafa Can, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Mehmet Ceylan, Dicle Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Aydın, birçok kurum amiri, muhtar ve dernek üyesi çiftçiler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, deneğin kuruluş amacını ve çalışmalarını anlattı.

Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Dicle ilçesi idari sınırları içeresinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Şahinoğlu, “İlçenin kalkınmasını amaçlayan; kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları özel sektör temsilcilerinin kurdukları yerel kalkınma derneğidir. Bu dernek, kalkınma hamlesinin başarıya ulaşabilmesi için halktan gençleri, yaşlıları, kadınları, kamu kurumlarından personelleri, üreticileri, muhtarları ve kısaca yereldeki bütün paydaşları çatısı altında bir araya getirmiştir. LEADER projenin toplam bütçesi 2 milyon 232 bin TL olup bu bütçenin yüzde 90’ı Avrupa Birliği tarafından yüzde 10 kısmı da Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanmaktadır. Projenin asıl amacı yerelde kalkınmanın sağlanması, paydaşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi, yerel ortaklık ve alanın kurulması, Dicle İlçesinin kalkınmasına katkı sunulması, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması” dedi.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, “Özellikle pandemi sürecinde tarımın ne derece önemli bir konu olduğunu ve ihmal edilmemesi gereken bir konu olduğunu bütün dünya bir daha gündemine getirdi. Dünyadaki en önde gelen, tarımsal üretimi gerçekleştiren ülkelerin ilk 10’u içerisindeyiz. Bizim tarımsal üretim yapan arazi varlığımız, büyüklük açısından dünyanın 31. ülkesiyiz. Ama tarımsal üretiminden elde edilen hasıla yönü ile dünyanın 10. büyük ülkesiyiz. 2011 ve 2012 yılından bu yana Avrupa birinciliğimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Diyarbakır İl koordinatörü Hikmet Güneş, Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği’ni destekliyoruz. LEADER’da, bunun içerisinde kamu var, özel sektör, sivil toplum var. Dicle İlçemiz için kalkınmayı sağlayabilecek mikro ölçekte kalkınma planı, kalkınma programı hazırlayacak bir derneğimiz. Şu anda bir program var. Bu program kapsamında dernek üzerinden birtakım projeleri destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği’nin saha uzmanı Nuran Ada Akelma, yaptığı sunumla derneğin faaliyetlerini ve çalışmalarını anlattı.

Toplantı sonrası katılımcılar öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonunda Dicle İlçe Müftü Vekili Mehmet Şirin Güzel, bereketli ve hayırlı bir tarım sezonunun geçmesi için katılımcılarla birlikte dua etti.

Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği tanıtım toplantısı, anı fotoğrafının çekilmesiyle birlikte sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.