Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Münir Karaloğlu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Vali Münir Karaloğlu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Münir Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kadın, İnsanlığın Yaşatan Yarısı

8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle; Diyarbakır’daki kadınların şahsında bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. 

Kadın; insanlığın yaşatan yarısı, insanlığın en fedakâr emekçisi. Ayağını bastığı yerde cennet, elinin değdiği yerde hayat olan insan. Dünyada bir güzellik varsa onların emekleriyle, onların yüzü suyu hürmetine var. Bugün en önemli ihtiyacımız kadının gücü. Evimizde, işimizde, ailemizde ve dünyada maruz kaldığımız bütün olumsuzlukları ancak bu güçle aşabiliriz. Bu yüzden, hayatın her köşesinde kadın gücünü daha çok artırmayı vazifemiz kabul ediyoruz. İnanıyoruz ki; bunu başardığımızda aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok. Hepimiz, bütün insanlık kadının yüzüne bakıyoruz. 

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla daha dikkatli bakmamız ve görmemiz gerekir ki, Diyarbakır Annelerimiz de yaklaşık üç senedir evlatlarının yüzüne bakma hayali kuruyor. Birer anne olarak yavrularına kavuşmak için tüm güçleriyle sıradışı bir mücadele veriyor.  Annelerimizin haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Bugün bu mücadelenin karşısında duranlar, annelerin feryatlarını duymayanlar var. İnşallah Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Diyarbakır Annelerimizin verdiği vakur mücadeleyi anlar ve yürek seslerini duyarlar. Diyarbakır Annelerimize muvaffakiyetler diliyorum. Her bir annenin en kısa sürede evladına kavuşmasını ve yüzünün gülmesini temenni ediyorum. 

İnanıyorum ki, kadının yüzü gülüyorsa bir toplum güçlü ve mutludur. Bu sebeple kadına yönelmiş şiddet, yüzümüze vurulmuş bir darbedir. Kadına yönelik şiddet, ayrımcı yaklaşımlar ve kadını ötekileştiren anlayışların insanlığın yüzünü karartan bir kalkışma olduğunu değerlendiriyorum. Bu anlayışla; ayrımcı yaklaşımlarla, devlet ve millet olarak, sonuna kadar mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. 

Kadın: Hayat yüzümüz. Şefkat yüzümüz. Merhamet yüzümüz. Gayret yüzümüz. Kurtarıcı yüzümüz. Var olduklarında varız, mutlu olduklarında mutluyuz. Kendilerine adanmış bu günü kutluyor, insanlığı var etme mücadeleleri için teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.