Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

2. Ulusal Türkçe-Kürtçe Oyun Yazma Yarışması tamamlandı

2. Ulusal Türkçe-Kürtçe Oyun Yazma Yarışması tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (DBŞT), Rasim Öztekin anısına düzenlediği 2. Ulusal Türkçe-Kürtçe (Kurmancî) Oyun Yazma Yarışması sonuçlandı.

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, yazılı metinleri çoğaltmak, tiyatro repertuarına yeni, özgün, çağdaş tiyatro eserleri ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Türkçe- Kürtçe (Kurmanci) Oyun Yazma Yarışmasında eser değerlendirmeleri tamamlandı.

Rasim Öztekin anısına ve iki dille yapılan oyun yazma yarışması özelliği taşıyan yarışmaya 44 eser müracaat etti. 

Serbest temalı yarışmada seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmenin ardından birinci, ikinci ve üçüncü olan oyunlar seçildi. 

Türkçe oyun yazma kategorisinde Erkan Canlı “Dünyanın Bütün Zencileri” oyunu ile birinci, Abdülkadir Bozkurt “Çık Çıkabilirsen İşin İçinden” oyunu ile ikinci, Mert Sezgin ise “Okyanusa Çağrı” oyunu ile üçüncü seçildi.

Tufan Yılmaz’ın yazdığı “Dilenciler”, birinci mansiyon ödülüne İffet Kendirli’nin yazdığı “Bana İsmimi Geri Ver” oyunu ikinci mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kürtçe oyun yazma kategorisinde ise “Siyabend û Xecê” oyunu ile Cem Düzova, Berat Beyoğlu “Bermayiyên Ji Dinyaya Ku Dıxwazim Lê Bijîm” oyunu ile ikinci, Ziver İlhan “Pênç Dahn Mahne” üçüncü oldu. 

Recep İçen ” Rabirdûyek” oyunu ile birinci mansiyon, Suat Barış ise “Can û Cîger” oyunu ile ikinci mansiyon ödülünü aldı.

Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 7 bin 500 lira, 1. ve 2. Mansiyon 5 bin lira ile ödüllendirilecek yarışmanın ödül töreni 26 Mart saat 19.00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5381-kultur.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.