Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu’ndan Sur Kaymakamlığı’na ziyaret

Vali Karaloğlu’ndan Sur Kaymakamlığı’na ziyaret

Vali Münir Karaloğlu, yeni hizmet binasına taşınan Sur Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Sur Kaymakamlığı, restorasyonu tamamlanarak kaymakamlık hizmet binasına dönüştürülen eski Süleyman Nazif Ortaokulu’na taşındı.

Vali Münir Karaloğlu, Sur Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Abdullah Çiftçi’ye hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Karaloğlu, 2015-2016’da terör örgütünün Türkiye’nin en değerli yerlerinden biri olan Sur bölgesini, hendekler kazarak, çukurlar oluşturarak vatandaşın konutunu, tarihi mekanları, camileri, kiliseleri, hamamları ve hanları yok ederek bölgeye çok büyük tahribat verdiğini söyledi.

Karaloğlu, Devletin büyük bir gayretle vatandaşların yıkılan konutlarını ve tahrip olan tarihi yapıları yeniden ihya ettiğini belirtti.

Süleyman Nazif Ortaokulu binasının da Sur olaylarında ağır hasar gördüğünü hatırlatan Karaloğlu, binanın restorasyonunun tamamlanarak Sur Kaymakamlığı olarak hizmet vermeye başladığını ifade etti.

Vatandaşların Sur’a yerleşmeye başladığını kaydeden Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Artık konutlarda vatandaşlarımız oturmaya başladı. Geçen hafta Yenikapı işyerleri ile ilgili Emlak Konut A. Ş. açık artırma ihalesi ile iş yerlerini kiraya verdi. Bahar dönemiyle beraber bölgede hem iş yerlerinin açıldığı hem de vatandaşın konutlarında oturduğu, diğer kamu binalarının, kiliselerin, camilerin yeniden ihya edildiği yeni bir döneme giriyoruz.”

Karaloğlu, Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla Surlar’da en çok tahrip oluşan Dicle Vadisi’ne bakan 870 metrelik kısımla ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın finansmanını sağladığı ihalenin gerçekleştiğini duyurdu. Karaloğlu, yakında restorasyon çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgedeki 342 sivil mimari örneği olan tescilli yapıların restorasyonu için TOKİ’nin çalışmaları devam ediyor. Bölgenin hem yeniden inşa etmiş olduğumuz konutları hem de tescilli yapıların kullanımı başladığında gerçek Sur kimliği ortaya çıkmış olacak. Ben tekrar şehrimizin, bölgemizin, insanımızın 2015-2016’da yaşanan olaylar gibi vahşi olayların artık coğrafyanın, coğrafyadaki insanımızın yaşamamasını temenni ediyorum. Olaylardan sonra bölgedeki büyük diriliş hareketine talimatlarıyla destekleriyle yön veren, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve Bakanlıktaki çalışan arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese Diyarbakır halkı adına Sur’da mağdur olmuş vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Tekrar Kaymakam arkadaşıma hayırlı olsun diyorum, inşallah bu tarihi binada vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin sunumu noktasında güzel faaliyetlerimiz olur diye temenni ediyoruz.”

Surda bahar mevsiminin başladığını ifade eden Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sur’da bahar mevsimi başladı. Gerçek bir cazibe merkezi Diyarbakır’da inşallah baharla beraber ortaya çıkmış olacak. Yemyeşil çiçeğiyle, böceğiyle, ağacıyla çevre düzenlemesi ile yeni bir cazibe merkezi inşallah Diyarbakır’da ortaya çıkmış olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.