Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİKASUM’dan aldığı kursla iş sahibi oldu

DİKASUM’dan aldığı kursla iş sahibi oldu

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) istihdama yönelik açtığı kurslarla kadınları meslek sahibi yapıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadın istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında kadınlara ekonomik kazanç için destek vermeye devam ediyor.

DİKASUM Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Yaşam Merkezlerinde Okuma-Yazma, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Güzellik ve Saç Bakımı, El Sanatları, Step ve Aerobik, Din Eğitimi ve Kur’an-ı Kerim, Giyim Üretimi ve Aşçılık alanlarında mesleki ve destekleme kursları veriliyor. 

DİKASUM’un istihdama yönelik açtığı kurslar ile Güzellik ve Saç Bakımı kursundan faydalanan 2 çocuk annesi Leyla Oğan, bu sayede sertifika alarak meslek sahibi oldu.

Oğan kursun ardından iş yeri açmaya karar verdi. Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi Ben u Sen bölgesinde kiraladığı dükkanda kursiyer kadınlar Oğan’ı yalnız bırakmayarak yeni iş yerinin tamir ve tadilat işine yardım etti.

Kadınlar daha sonra hep birlikte Oğan’ın iş yerinde açılış kurdelesini kesti.

Kadınlar mücadele etsin

Oğan DİKASUM’ da sadece mesleki eğitim almadığını aynı zamanda sosyalleşmesi için yeni dostluklar kazandığını söyledi.

Kursa giderken eşinden destek gördüğünü belirten Oğan, bir yandan çocuklarıyla ilgilenirken bir yandan da eğitime devam ettiğini aktardı.

Kurstaki eğitmenlerden büyük destek gördüğünü belirten Oğan, şöyle konuştu:

“Kursa ilk başladığımda hiçbir şey bilmiyorduk, hepsini hocamız sayesinde öğrendik. Çocukluktan beri hayalim kuaförlüktü, meslek öğrendim. Bütün kadınlara tavsiye ediyorum. Kuaförlük ölmeyen bir mesleklerden bir tanesidir.”

Kadınlara girişimci olmaları tavsiyesinde bulunan Oğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bütün kadınların sesi olmak istiyorum, onlar da yapsınlar, başarsınlar, mücadele etsinler. Maddi açıdan çok sıkıntılar yaşadık, ekonomik açıdan aileme, eşime ve dostuma yardımcı olmak istiyorum.“

Kadınlar kurslarla sosyalleşiyor

DİKASUM Eğitmeni Şirin Seyitvan ise kursların kadınlara önemli katkı sunduğunu söyledi.

Kadınlara teorik ve uygulamalı eğitimle girişimcilik konusunda destek verdiklerini ifade eden Seyitvan, kursların aynı zamanda kadınlara terapi olduğunu aktardı.

Ev kadınlarını kurslara katılmaya davet eden Seyitvan, şöyle konuştu:

“Kadınlar kurslarla mutlu oluyor, sosyalleşiyor.  Bunun en güzel örneği Leyla Hanım, bu onun özgüvenini sağladı. İlk tanıştığımızda içine kapanık bir öğrenciydi. Kadınlarımız psikolojik olarak rahatlıyor.”

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5212-dikasum.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.