Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Sur ilçesinde gençlere ve çocuklara yeni ders çalışma mekanı

Sur ilçesinde gençlere ve çocuklara yeni ders çalışma mekanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sınavlara hazırlanan öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Kitap Kafelere bir yenisini daha ekledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocuk ve gençlerin, eğitimdeki başarı grafiklerini yükseltmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 

Merkez Sur ilçesi Cevat Paşa mahallesi Hz. Süleyman Sokak’ta hizmete açılan Sur Kitap Kafede öğrenciler sıcak ve sessiz bir ortamda ders çalışıp kitap okuma imkanı buluyor.

Ortaöğretim 9,10,11. sınıf öğrencilerinin derslerini pekiştirme imkanı bulduğu kafede, 12. Sınıf ve liselerden mezun olan öğrenciler de Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) sınavlarına hazırlanıyor. 

Kamu Personel Sınavlarına (KPSS) hazırlanan gençlere de ders çalışma ve soru çözüm olanaklarını sağlanıyor.

Alanında uzman eğitmenlerden ders desteği alan öğrenciler kafede farklı şair ve yazarların seçkin eserlerinin yer aldığı kütüphane hizmetlerinden de faydalanıyor.

Her gün 08.00 – 21.00 saatleri arasında hizmet verilen mekanda öğrencilere ücretsiz çay ikramında bulunuluyor. 

“Evde çalışamıyorum buraya geliyorum”

Üniversite sınavına hazırlanan Esra Çakır, özel eğitim kurumlarını pahalı olduğu için Sur Kitap Kafe’den dersleri için destek aldığını söyledi.

Kitap kafenin olanaklarından memnun olduğunu dile getiren Çakır, “Evde çalışamıyorum buraya geliyorum, öğretmenler yardımcı oluyor, sorular çözüyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Veysel İpek ise üniversite okuyup memlekete faydalı bir birey olmak istediğini belirterek kitap kahvenin ders çalışma ortamı olarak büyük katkı sunduğunu ifade etti.

Berat Sincar ise Kitap Kafe sayesinde kitap okuma alışkanlığının arttığını kaydedere, “Öğretmenlerin ilgilendiğini duyunca buraya geldim. Boş zamanlarımızı değerlendirmek için burası ideal bir yer. Sosyal aktivite olarak kitap okuyorum.” dedi.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5193-egitim.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.