Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Şark Bülbülü” Celal Güzelses kabri başında anıldı

“Şark Bülbülü” Celal Güzelses kabri başında anıldı

“Şark Bülbülü” olarak bilinen Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses, vefatının 63’üncü yıldönümü dolayısıyla Mardin Kapı Asri Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.

Türk Halk Musikisinin usta isimlerinden olan sanatçı Celal Güzelses’in torunu Celal Güzelses’in de aralarında bulunduğu sanatçılar Bedri Ayseli, Hüsamettin Subaşı, Zafer Gündoğdu, Tuncay Kemertaş, Recep Kaymak Celal Güzelses’in kabrinin başına gelerek dua edip Fatiha okudu. 

Torun Celal Güzelses yaptığı açıklamada, Ahmet Arif, Süleyman Nazif, Cahit Sıtkı Tarancı, Ali Emiri gibi isimlerin Diyarbakırlı olduğunu ancak mezarlarının İstanbul ve Ankara’da olduğunu belirterek Diyarbakır’da doğan, büyüyen ve vefat eden sanatçılardan sadece Celal Güzelses’in kabrinin Diyarbakır’da olduğunu ifade etti.

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatları doğrultusunda Celal Güzelses’in mezarının yenilendiğini hatırlatan torun Güzelses, Vali Karaloğlu’na gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Bedri Ayseli ise Celal Güzelses’in şarkılarıyla büyüdüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Eğer biz bir yere kadar gelmişsek onun sayesinde gelmişiz, onun okuduğu eserle TRT’lere kadar gelmişiz. Ne mutlu ki Diyarbakır’ımızda böyle bir duayen yaşamış. O her şeye layıktı mekanı cennet olsun.”

Büyükşehir Belediyesi, merhum sanatçı Celal Güzelses’in kabrini önceki yıl yenilemişti.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5133-anma.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.