Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 ilk olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Yılda dört defa yapılan ve Diyarbakır’ın istihdam ve mesleki eğitim kurullarının oluşumu, çalışma usul ve esaslarını belirlemek adına Valilik bünyesinde ilgili kamu kurum temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Karaloğlu başkanlığında toplandı.

Valilik Hevsel Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda il genelinde istihdam sağlamaya yönelik faaliyetler ile 2022 yılında istihdama dönük yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Vali Münir Karaloğlu yaptığı açıklamada; Diyarbakır’ın dinamik ve genç nüfusuyla istihdam konusunda Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

Karaloğlu, “Yaklaşık 1 sene önce Diyarbakır’da mesleki eğitim seferberliği başlattık. Millî Eğitim Bakanlığımız da mesleki eğitim konusuna çok önem veriyor. Bu noktada mesleki eğitim merkezlerinin sayıları artırılıyor. Gençlerimizi meslek sahibi yapmak, özellikle kadın nüfus ile birlikte gençlerimizi istihdama katmak, işinden memnun olmayanların yeni bir meslek edinmeleri noktasında meslek eğitim kurumları önemli rol üstlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Vali Karaloğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, toplantıda Diyarbakır İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Cihat Temel tarafından devam eden program ve projeler hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Temel, yaptığı sunumda; 2021’de İŞKUR’a 213 bin 899 başvuru yapıldığını, 61 bin 487 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini, 535’i engelli olmak üzere toplamda 15 bin 488 kişinin işe yerleştirilmesinde aracılık edildiğini, 10 bin 964 kişinin aktif işgücü programlarından yararlandırıldığını aktardı.

Toplantıda ilde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerle uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, engelli ve eski hükümlü hibe projelerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulunuldu.

Toplantı, kentteki istihdam ve mesleki eğitim çalışmaları konusunda sürdürülen projeler hakkında katılımcılara bilgi verilmesinin ardından gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle son buldu.


Toplantıya Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikci, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.