Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Kent merkezinde karla mücadele çalışmaları başladı

Kent merkezinde karla mücadele çalışmaları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mevsimin ilk kar yağışında ulaşımın aksamaması ve vatandaşın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına başladı.

Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent genelinde kar yağışının başlamasının ardından trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için yol tuzlama çalışmaları yapıyor.

Öğleden sonra başlayan kar yağışının ardından ekipler, kent merkezinde 60 personel, 7 kar küremeli tuz atma aracı, 2 kar küreme aracı, 5 greyder, 4 JCB, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 21 araçla çalışıyor.

24 saat esasına göre çalışacak olan ekipler, trafik ve yaya güvenliği için gece yaşanacak buzlanmalara karşı kentteki tüm ana arterlerde tuzlama çalışması yapacak.

“Kimseyi sokakta bırakmayacağız”

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi, “Kimseyi sokakta bırakmayacağız” şiarıyla soğuk hava dolayısıyla kimsesiz vatandaşların sokakta kalmaması için oluşturduğu zabıta ekipleri, hem devriye atarak hem de vatandaşların bildirmesi durumunda sokakta kalan kimsesizleri araçlarla alarak otellere yerleştirecek.

“Can dostlar”ın beslenme noktalarına mama bırakılacak

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise sokakta kalan hayvanların yiyecek sıkıntı çekmemesi için “Her Can Bize Emanet” şiarıyla beslenme noktalarına bu gece mama bırakacak.

“Aman dikkat”

Vali Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada vatandaşlara dikkatli olma uyarısında bulundu. 

Karaloğlu, “Kıymetli hemşehrilerim, aman dikkat. Diyarbakır’ımız genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek trafik kazası riskini en aza indirmek için lütfen dikkatli ve tedbirli olalım.” İfadelerini kullandı.

Olumsuz durumlar için Alo 153 7/24 vatandaşın hizmetinde

Vatandaşlar, meydana gelebilecek olumsuz durumları tüm ekipleriyle sahada olan Büyükşehir Belediyesinin Alo 153 hattına bildirebilecek.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/5050-kent-merkezinde-karla-mucadele-calismalari-basladi.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.