Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DBB’den marketlerde fiyat ve etiket denetimi

DBB’den marketlerde fiyat ve etiket denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğünden ekipler, merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet yürüten yerel ve zincir marketlerde denetim yaptı.

Bazı marketlerde “fahiş fiyat” ve “etiket” ile ilgili tespit edilen olumsuzluklar nedeniyle işletmecilere yasal işlem uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Şube Müdürü Abdulaziz Arı, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda denetimleri sürdürdüklerini söyledi.

Denetimlerin süreceğini belirten Arı, şöyle konuştu:

“Döviz kurlarındaki düşüşe rağmen hala fiyat artışı yapan market ve iş yeri mevcut. Bunlara yönelik daha sıkı şekilde denetimlerimiz yoğunlaşacak. Bu konuda olumsuzluk tespit ettiğimiz iş yerleri ile ilgili tutanak düzenleyerek Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyoruz.”

Bu yıl 550 firmada 9 bin 600 civarında ürünü denetlediklerini aktaran Arı, “Gece gündüz denetimlerimiz devam edecek.” ifadesini kullandı.

Markette alışveriş yapan Cengiz Ersan, denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Dolar kurunda düşüş yaşandı fakat bu raflara yansımadı. Denetimlerin sürekli olmasını istiyoruz. Kurallara uymayanlara ceza kesilmesini istiyorum.” dedi.

https://www.diyarbakir.bel.tr/haberler/4921-denetim.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.