Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de öğretmenler günü kutlandı

Dicle’de öğretmenler günü kutlandı

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.

Programın ilk etabı Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşti.

Buradaki kutlama programında, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunup, Dicle Hükümet Konağı bahçesindeki tören alanına İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari tarafından çelenk bırakıldı.

Programa Dicle Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mahmut Laçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, diğer birçok kamu kurum amirleri, çok sayıda okul müdürü, öğretmen ile öğrenci katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Dicle Halk Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen bir dizi etkinliklerle devam etti.

Fatih İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Fatma Gizem Ağlamış’ın sunduğu Halk Eğitim Konferans Salonu’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, “Biliyorsunuz ki öğretmenlik, bütün mesleklerin en kutsalıdır. İlk öğrenen Hz. Adem, O’na ilk öğreten yüce Rabbimizdir.  Bugünlere bağımsız, güçlü, özgür büyük Türkiye olarak gelmemiz sağlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de biz unutmamasından, bizi önemsemesinden dolayı kendisine de sonsuz minnettarlığımızı da burada hepinizin huzurunda bildiriyorum. Biz öğretmenliği bir iş olarak görmüyoruz, bir hayat olarak görüyoruz. Ve biz okulu ondan dolayı önemsiyoruz. Okulun da kökeninde bilgiyi almak, özümsemek, okumaktan geldiğini biliyoruz. Öğretmen yol gösterendir. Öğretmen yıldızdır, kutup yıldızı gibidir. Dolayısıyla öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu gerçekten özümsememiz lazım ve bunu bu şekilde kavramamız lazım. Arkadaşlar, öğretmen güneş gibidir. Öğretmen peygamber mesleğidir. Öğretmen medeniyeti bize taşıyan ışıklardır. Öğretmenler medeniyetin özüdür. Öğretmenler bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran güçtür” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından birçok öğrenci tarafından öğretmenler gününe dair şiirler okundu. Fatih Ortaokulu tarafından hazırlan sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra Necati Ceylan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri sahnelendi.

Programda ayrıca Fatih Ortaokulu öğrencilerinin koro çalışması sahnelendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında, ayrıca mesleğe yeni başlayan öğretmenler, Gelincik İlkokulu Müdürü Ahmet Yılmaz eşliğinde, mesleğe giriş yemini etti.

Program sonunda öğretmenlere gül dağıtıldı.

Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.