Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Keremke”nin beşinci sayısı çıktı

“Keremke”nin beşinci sayısı çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hizmet ve yatırımlarının yer aldığı aylık haber bülteni “Keremke”nin beşinci sayısı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi ve ilçelerdeki hizmetlerine yer verdiği aylık haber bülteni“Keremke”nin beşinci sayısı okuyucuyla buluştu.

Diyarbakırlılar, 32 sayfadan oluşan haber bültenine, dijital ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde, alış veriş merkezleri, toplu taşıma araçları, müzeler, gençlik ve kadın merkezleri ile millet kıraathanelerinden ulaşabilecek.

“Keremke” haber bülteni ayrıca belediye personeli aracılığıyla kentin işlek caddelerinde vatandaşlara ve esnafa ulaştırılacak.

Vali Münir Karaloğlu, “Keremke”nin beşinci sayısında kaleme aldığı “Diyarbakır: Daima Dörtbaşı Mamur” başlıklı yazısında insanlık tarihi boyunca çok önemli bir merkez olan Diyarbakır’ı, dünden bugüne olduğu gibi, bugünden yarına da hak ettiği değere kavuşturmanın en büyük hedefleri olduğunu kaydetti. 

Alt yapıdan üst yapıya geniş bir yelpazede Diyarbakır için çalıştıklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları aktardı:

“Şehrimizin, kültürden, sanata, bilimden, teknolojiye, sanayiden, turizme, tarımdan ticarete kadar her alanda öncü bir merkez olması için projeler üretiyor, projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bereketli hilalin tacı kadim şehrimizi surlardan başlayıp Ashabı Kehf’e uzanan diriliş hareketimizle ihtişamlı günlerine yeniden döndürmek istiyoruz.”

“Diyarbakır’da üretim, istihdam ve ihracatta rekorlara koşacağız”

Karaloğlu, bugüne kadar şehirde gerçekleştirdikleri projelerin birçoğunun örnek proje olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: 

“Türkiye’ye öncü olan projelerimizle çalışmalarımıza yeni boyutlar kazandırıyoruz. Bu anlamda Türkiye’de en büyük, Güneydoğu’da ilk olacak Diyarbakır Lojistik Merkezimizin ihalesini yaptık. Projemizle tarih boyunca Kafkasya, Asya, Arabistan coğrafyası ve Anadolu arasında en önemli ticaret ve lojistik merkezi olan Diyarbakır’ımızı yeniden bu unvana kavuşturacağız. Diyarbakır’da üretim, istihdam ve ihracatta rekorlara koşacağız inşallah.”

“Hemşehrilerimizi kültüre, sanata ve spora doyurmayı hedefliyoruz”

Sosyal belediyecilik uygulamalarında; kültür-sanat, gençlik, spor, sağlık ve eğitimde de şehre vizyon kazandıran adımları kararlılıkla atmaya devam ettiklerini dikkati çeken Karaloğlu, şunları aktardı:

“2021-2022 Kültür Sanat Sezonumuza, Klasik Kürt edebiyatının en önemli şairlerinden biri olan FeqîyêTeyran’ın ismini verdik. Bu sezon gerçekleştireceğimiz etkinliklerde onun ortaya koyduğu eserleri ön plana çıkaracağız. Tiyatro festivalleri, spor organizasyonları, dengbêj divanları, sinema gösterimleri, şiir dinletileri, sokak konserleri ve daha nice etkinliklerimizle sadece gençlerimiz ve çocuklarımızı değil 7’den 77’ye tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizi kültüre, sanata ve spora doyurmayı hedefliyoruz.”

“Gönüllerimiz bir, muhabbetimiz daim olsun”

Tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırma hedefiyle “Lav Yolu” bisiklet turu ve doğa yürüyüşü gibi etkinlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Karaloğlu, yazısını şöyle tamamladı:

“İnanıyorum ki, Diyarbakır’ımızın bugünü dünden daha iyi yarını bugünden de iyi olacak. Köklü tarihi boyunca olduğu gibi, bugün de yarın da dört başı mamur bir şehir, önemli ve öncü bir merkez olmaya devam edecek. Yeter ki, gönüllerimiz bir, muhabbetimiz daim olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.