Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

TBMM Başkanı Şentop, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesinin açılışını yaptı

TBMM Başkanı Şentop, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesinin açılışını yaptı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, halk oyunları gösterisi yapıldı, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirildi.

Törende konuşan Şentop, yaptığı hizmetler sebebiyle birliği ve kardeşliği çekemeyenler tarafından 20 yıl önce şehit edilen Okkan’ın adını yaşatacak böyle güzel bir eserin açılışında Diyarbakırlılarla bir arada bulunduğunu söyledi.

Okkan ve bütün şehitler ile vefat eden gazileri rahmetle anan Şentop, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyemizin Diyarbakırlı kardeşlerimize, gençlerimize hizmet etmek için büyük bir gayretle çalıştığını müşahede ettiğimi ifade etmek isterim. Yapılan hizmetlerde gençlerimize, çocuklarımıza öncelik verilmesini de ayrıca takdir ettiğimi ifade etmek isterim. Yapılan hizmetlerin başında bilgi evleri, akademi liseleri, kitap kafeler ve kız yurdu gibi 27 bine yakın gencimizin yararlandığı hizmetler geliyor. Yapılan bu hizmetler sayesinde istikbal güneşimizin milletimizin ufkunu pırıl pırıl aydınlatacağına olan inancımı peşinen dile getirmek isterim. Bu sebeple Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na takdir ve tebriklerimi sunuyorum.”

Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin gençlere kazandırdığı çok değerli bir eğitim hizmeti olduğuna dikkati çeken Şentop, 11 derslikli bu lisenin lise son sınıf öğrencileri ile üniversite sınavlarına hazırlanan mezunlara ücretsiz eğitim hizmeti sunacağını bildirdi.

Burada 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine de destek eğitimi verileceğini aktaran Şentop, şunları kaydetti:

“Okulda kurulacak kulüpler vasıtasıyla atölye faaliyetleri kapsamında edebiyat, değerler eğitimi, sanat ve sosyal işler, bilim ve teknoloji çalışmaları da yapılacak. Gençlerimizin kendilerine sunulan böyle bir büyük imkandan en iyi şekilde istifade edeceklerini düşünüyorum. Diyarbakırlı gençlerimize hem eğitimde hem de sosyal alanda destek verecek böyle çalışmaların halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturuyla örnek teşkil etmesini ve yaygınlaştırılmasını Cenabıhak’tan temenni ediyorum. Hayırda yarışmayı şiar edinmiş bir kültürün mensupları olarak bu güzel okulun örnek alınmasını, her yerde bu tür faaliyetlerin, okulların hayata geçirilerek ihtiyacı olan gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sunulmasını ve başarılarına yeni başarılar katılmasını diliyorum.”

“Şükür ki ülkemizi iyi bir seviyeye getirmeyi başardık”

“Bizim ülkemiz, milletimiz için çalışmaya sevk eden gelişmeye, kalkınmaya duyduğumuz özlemdir, hasrettir. Şükür ki ülkemizi iyi bir seviyeye getirmeyi başardık.” diyen Şentop, şöyle konuştu:

“Eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme gibi alanlarda yaptığımız çalışmalarla ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesinin üzerine çıkarmayı başardık. Bunların semerelerini de özellikle bütün dünyayı kasıp kavuran bu salgın döneminde yaşadık. Sağlık altyapımızın gücü, Türkiye’yi eleştiren bütün çevrelerin hazırladığı raporlarda bile sağlıkla ilgili Türkiye’nin kapasitesi büyük bir övgüyle dile getirilmektedir. Aziz milletimiz bize, kendisine hizmet etme mazhariyetini yaşattı. Bu sebeple iftihar ediyoruz, memnunuz, mutluyuz. Biz geleceğimizin teminatı gençlerimize altyapısı sağlam, ilişkileri sağlam, gönül coğrafyasıyla tarihi, kültürel bağlarını geliştirmiş güçlü, özgüvenli bir Türkiye bırakmak için gayret gösteriyoruz.”

“Dicle’nin kuzularını kötü niyetli insanlara feda etmek istemiyoruz”

Vali Münir Karaloğlu ise sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirterek, özellikle gençlere sahip çıkmak için okul öncesi eğitimden başlayarak desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin okul dışı zamanlarını kaliteli geçirmeleri için “bilgi evleri” bulunduğunu dile getiren Karaloğlu, ilde öğrencilere hizmet eden akademi liselerinin olduğunu ifade etti.

Karaloğlu, Şehit Ali Gaffar Okan Akademi Lisesinin bunların dördüncüsü olduğunu bildirerek, “Şu anda bilgi evlerimize ve akademi liselerimize devam eden yaklaşık 14 bin öğrencimiz var. Bu kurumlarımız 7 gün hizmet veriyor. Burada sadece çocuklarımıza ders konusunda yardımcı olmuyor, onların kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerine de destek veriyoruz. Onlara değerler eğitimi veriyoruz. Bütün amacımız Diyarbakır’daki gençlerimizi, Dicle’nin kuzularını kötü niyetli insanlara feda etmek istemiyoruz. Bütün çabamız samimiyetle bunun için. Arzu ediyoruz ki Diyarbakır’da daha çok evladımız okuyabilsin, kaliteli insanı olsun. Farkı mesleklerde yetişen ancak kendisine, ailesine ülkesine, milletine iyi insanlara faydalı olsun diye çabalıyoruz, bunun da karşılığını alıyoruz.” diye konuştu.

Geçen yıl üniversite sınavında ilk 1000’e Diyarbakır’dan 17 öğrencinin girdiğini belirten Karaloğlu, bu öğrencilerin İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin özel ve resmi en iyi üniversitelerine yerleştiğini aktardı.

“Her kesimden vatandaşın gönlüne girmeye gayret gösteriyoruz”

“Ali Gaffar Okkan” isminin Diyarbakır için çok şey ifade ettiğine dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Devlet ile milletin nasıl kaynaşması gerektiğinin en somut ifadesi şehit Ali Gaffar Okkan. Bu şehir, Ali Gaffar Okan ismini unutmadı ve unutmayacak. Peki ne yaptı? Bu şehirde millet ile devlet arasında köprü oldu. Milletin gönlünü fethetti. Gençlerimize abilik yaptı ve şehit edildikten sonra da Diyarbakır halkı ona vefa gösterdi. Bugün yüzlerce Diyarbakırlı gencin adı Ali Gaffar. Rabbim her birimize her kamu görevlisine Ali Gaffar Okan gibi milletin gönlüne girmeyi nasip etsin. Hepimizin amacı da bu. İnşallah Diyarbakır’da vatandaşlarımızın bir bir sorunlarını çözerek, başkanım biz her kesimden vatandaşa dokunmak istiyoruz. Her kesimden vatandaşın gönlüne girmeye gayret gösteriyoruz. Üniversite öğrencilerimiz bugün üniversitemizin akademi yılını açtık. Bu sene üniversite sınavına girip Diyarbakır’da ikameti olup 2 veya 4 yıllık veya 4 yıldan fazla bölümde kayıt yaptıran her çocuğumuza hiç ayrım yapmadan yeter ki bu sene sınava girmiş olsun, ikametgahı Diyarbakır’da olsun ve herhangi bir üniversitede kayıt yaptırsın 750 lira eğitim yardımında bulunduk. 10 bin 185 öğrencimiz bundan istifa etti. Şimdi ek yerleştirme ile yeni kayıt yaptıranlar var onlara da inşallah aynı desteği vermiş olacağız. Yeter ki çocuklarımız okusunlar, iyi yetişsinler biz elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Akademi Lisemiz hayırlı olsun, yeni Ali Gaffar Okkanlar burada yetişsin diye temenni ediyorum.”

Konuşmanın ardından Şentop, Karaloğlu ve beraberindekiler lisenin açılışını yaptı. Ders zilini çalan Şentop, daha sonra liseyi gezerek bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.

Açılışa, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.