Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Devegeçidi Piknik Alanı’nda yenileme çalışmaları sürüyor

Devegeçidi Piknik Alanı’nda yenileme çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesine olanak sağlayan Devegeçidi Piknik Alanı’nda başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlıların aileleriyle birlikte doğa ile iç içe vakit geçirmek amacıyla kullandıkları sosyal tesislerinde yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı bu kapsamda 161 dönüm alan üzerine kurulu Devegeçidi Piknik Alanı’nda bakım ve yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

Ekipler, bir yandan bölge coğrafyasına uygun yeni bitki ve ağaçları toprakla buluştururken öte yandan mesire alanına yeni sosyal donatılar kazandırıyor.

Altyapı çalışmalarının sürdüğü alanda, piknik ve çocuk oyun alanları, seyir terasları, yürüyüş yolları oluşturulacak.

Alana piknik için gelen vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kafe, restorant, büfe, tuvalet, mescit ve 360 araç kapasiteli otopark inşa edilecek. 

Gençler için kamp alanları oluşturulacak

Gençler ve sporseverlerin faydalanacağı 1500 metrekarelik paintball oyun sahası, okçuluk ve atıcılık alanı, basketbol sahası kurulacak. 

Piknik alanında ayrıca 5 bin 500 metrekarelik izcilik kampı ile kamping alanı, bungalov evleri yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.