Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Ergani’ye yeni altyapı hattı döşeniyor

Ergani’ye yeni altyapı hattı döşeniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani ilçesinde yeni imar alanlarında altyapıda sıkıntı yaşanmaması için projeleri hayata geçiriyor.

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde altyapı ve içme suyu çalışmalarına devam ediyor.

DİSKİ, Ergani ilçesinde yeni imara açılan Orhan Doğan Caddesinde 1 milyon 831 bin liraya mal olacak proje ile 4 bin 715 metre içme suyu şebekesi ve 4 bin 383 metre kanalizasyon şebekesinin döşeyecek.

Çalışmaların yüzde 75’inin tamamlandığı projenin önümüzdeki ay tamamlanması hedefleniyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı.

Tutşi, Ergani’nin Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olduğunu ve barındırdığı tarihi değerler nedeniyle oldukça önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

DİSKİ’nin Ergani’de önemli yatırımlara imza attığını belirten Tutşi, ilçenin var olan altyapı ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Kaliteli ve sağlıklı içme suyu

Çalışmanın hızla ilerlediğini belirten DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, şöyle konuştu:

“Altyapısı sağlam yapılmış ve içme suyu sorunu olmayan modern Diyarbakır için tüm ekibimizle beraber yoğun bir performansla sahadayız. İçme suyu hatlarımızla hemşehrilerimize kaliteli ve sağlıklı içme suyu sağlayacağız.”

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, yeni imar alanında yapılan çalışmalar nedeniyle ilçe halkı adına DİSKİ’ye teşekkür etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.