Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Karaloğlu, Çermik’te tamamlanan 147 km yolun açılışını yapacak

Karaloğlu, Çermik’te tamamlanan 147 km yolun açılışını yapacak

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Çermik’te yapımı tamamlanan grup mahalle ve mahalle yollarının açılışını yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin grup mahalle ve mahalle yollarına 1200 kilometre yol yapım hedefiyle açtığı 2021 asfalt sezonunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal mahalleleri birbirine, ilçelere ve kent merkezine bağlamak için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Çermik’te 147 kilometre uzunluğundaki yolu tamamladı.

Çermik’te 29 milyon lira harcamayla asfalt, stabilize, yama, reglaj, şarampol açılması, hendek açılması, sanat yapıları, hafriyat, yol açma, büz, menfez çalışmaları yürüten yol yapım ekipleri, toplamda 147 kilometre yol asfaltladı.

Vali Karaloğlu, toplam 18 bin nüfusun yararlanacağı 3 grup ve 22 mahalle yolunun açılışını 8 Kasım Pazartesi gerçekleştirecek.

Açılış yapılacak yerler arasında bulunan 7.8 kilometrelik Sinek yolu tarihi ve turistik amaçla kullanılması nedeniyle bölge halkının faydalanması açısından büyük önem taşıyor.

İki şelale arasında doğa yürüyüşü

Vali Karaloğlu, Çermik’te ilk olarak tarihi ve turistik açıdan önem arz eden ve onarımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yabanardı-Şeyhandede şelaleleri arasında yapılacak doğa yürüyüşüne katılacak.

Belediye hizmet binası, sokak sağlıklaştırma ve yurt binası çalışmalarını da denetleyecek Vali Karaloğlu, açılışın ardından esnaf ziyareti yapacak ve vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinleyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.