Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi

Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil’e bağlı Sarıca mahallesinde hafriyat ve evsel atıklardan dolayı tıkanan 4 kilometre uzunluğundaki kanalizasyonu temizledi.

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), yer altı sularının kirlenmesini önlemek için yaşanan arıza ve tespit edilen aksaklıklara müdahalede bulunarak vatandaşların mağduriyetini gideriyor.

4 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon sisteminde çalışma yürüten ekipler, 40 logarda temizlik yaptı, 2 yeni logar açtı.

Seviyesi düşük olan 20 adet baca yükseltildi, kanalizasyon sisteminde yer alan tüm bacalar temizlendi ve bakım-onarımları gerçekleştirildi.

Çökme yaşanan boruların değiştirildiği çalışmada, açık olan fosseptik çukurlarının üzerleri havalandırma donatılarıyla kapatıldı ve 100 metrelik alana 200’lük koruge boru döşendi.

15 ton atık temizlendi

Temizlik çalışmasında kanalizasyon içerisinde çıkarılan yaklaşık 15 ton hafriyat ve atıkta çöp depolama sahasına nakledildi.

Çalışmanın ardından 4 kilometre uzunluğunda olan Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirilmiş oldu.

Mahalle sakinleri, yapılan kapsamlı çalışmalardan dolayı DİSKİ’ye teşekkür etti.

Vatandaşlara atık uyarısı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı hizmetlerinin sorunsuz şekilde çalışması için kanalizasyon sistemlerine hafriyat ve evsel atıkların atılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

DİSKİ, kent merkezi dışında ilçelere bağlı kırsal mahallelerde altyapı çalışmalarını sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.