Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de medrese öğrencileri için ilmi icazet töreni düzenlendi

Dicle’de medrese öğrencileri için ilmi icazet töreni düzenlendi
11.10.2021
905
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde bulunan Şeyh Selahaddin Efendi İrşad ve Tebliğ Medresesi’nde Kuran-ı Kerim, Tecvid, Arapça dili ve grameri ve edebiyatı, Tefsir, Hadis, Fıkıh alanlarında aldıkları eğitimi tamamlayan 6 öğrenci için icazet töreni yapıldı.

İcazet törenine yoğun katılım oldu.

Medrese bahçesinde pandemi şartlarına uygun olarak düzenlenen ilmi icazet törenine, Mürşid-i Kamil Şeyh Selahaddin Efendi’nin torunu Şeyh Muhammed Sıddık Efendi’nin oğlu Şeyh Ömer Said Fırat Efendi’nin yanı sıra bölgenin ileri gelen molla ve Seydaları ile Şeyh Said Efendi’nin müridleriile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet töreninde açılış konuşmasını yapan İlahiyatçı, emekli polis, kanaat önderi, medrese müderrisi ve yöneticisi Aziz Aktan medresenin kuruluş hikayesini anlatarak, kendilerine destek veren Dicle halkına ve herkese teşekkür etti.

İcazet törenine yoğun bir katılım vardı.

Medrese’nin Dicle’ye kazandırılmasında büyük emekleri olan Ömer Sait Fırat icazet töreninde yaptığı konuşmada, “Kıymetli dostlarımız, kıymetli hemşehrilerimiz, kıymetli seydalarımız, hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bugün bu dönemde bütün insanlığın, bütün insanlık için, bütün İslam alemi için çok büyük bir tehlike vardır. Bütün savaşlardan daha tehlikelidir. Bütün katliamlardan daha yıkıcıdır. Bu tehlikeyi biz kendi elimizle yaptık. Nedir bu tehlike? Bu tehlike cehalettir. İnsanlığı, İslam’ı, gençlerimizin, sofilerimizin karşılaştığı en büyük tehlike maalesef cehalettir. Ve Biz bunu kendi elimizle yaptık. Alime kıymet vermedik. İlme kıymet vermedik. Gereği gibi üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmedik. Bunun için bugün cehaletle, hurafelerle, yanlış bilgilerle yaşamamızı devam ettiriyoruz. Hepimizin gayret göstermesi lazım. Bu medreselerin çoğalması, burada yetişen alimlerin çoğalması, inşallah geleceğimiz için bize bir ışık olacaktır.

Alim için en büyük tehlike gururdur. Sofiler için en büyük tehlike taasuptur. Şeyhler için en büyük tehlike mal, mülk düşkünlüğüdür. Gençler için en büyük tehlike ahlaksızlıktır. Gençlerimizi yetiştirelim, gayret gösterelim, bir olalım, birlik olalım. Cehaleti ortadan kaldıralım. Dini mubini, İslam’ı tekrar inşa edelim. Bu neyle olur? Bu ancak Alimlerle olur. Ancak ulemalar bu işi yapabilir. Biz de her türlü elimizden ne gelirse, desteğimizi esirgemeyelim. Gayret bizden, takdir Allah’tandır.

Mezun olan gençlerimize de, bir, iki nasihatte bulunup, sözlerimi bitireceğim inşallah. Gençler, siz bugün molla oldunuz, icazet alacaksızınız. Sizin için hayat yeni başlıyor. İlminizle amel edin. Eğer ki, ilminizle amel etmezseniz, ilme gerektiği gibi değeri vermezseniz, haktan, hukuktan, adaletten ayrılmazsanız, Allah’u Teala’nın yardımı sizinle beraber olur. İnşallah muvaffak olursunuz. Bir zamanlar hocalar, imamlara ne diyarlardı? Namaz kıldırgacı diyorlardı. İlmiyle amel etmeyen, sadece bir namaz kıldırgacı olur. Alim olun, ilminizle amel edin. İnsanlığa bu cehaletin ortadan kalkmasına sebep olun” dedi.

Medresede verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 6 öğrenci törende cübbelerini giydikten sonra icazet belgelerini Ömer Sait Fırat, Aziz Aktan ve Medrese Müderrislerinden Seyid Molla Abdulselam ile Molla Muhittin Hocaların elinden aldı. İcazet törenine katılan çok sayıda kişi medresede öğle namazını kılıp öğle yemeğinde buluştu.

Yoğun katılımın olduğu icazet töreni, dualarla bitti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.