Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

CHP Dicle İlçe kongresinde Ramazan Aksal Başkan seçildi

CHP Dicle İlçe kongresinde Ramazan Aksal Başkan seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Dicle İlçe kongresi gerçekleşti.

CHP Dicle İlçe kongresine partinin İl Başkanı Gönül Özel katılmazken, il ve birçok ilçe yönetiminden çok sayıda partili kongreye katıldı.

CHP Dicle İlçe kongresinde tek listeyle seçime giren Ramazan Aksal seçildi.

Partinin İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen CHP Dicle İlçe kongresine geçmiş dönem CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Doğru, CHP Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Gönüllü, kongrede CHP Dicle İlçe Başkanı seçilen Ramazan Aksal, kongre öncesi CHP Dicle İlçe Başkanlığı yapan Erdal Altınay, CHP’li birçok il yönetimi ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre öncesi  CHP Dicle İlçe Başkanlığı yapan Erdal Altınay, yaptığı konuşmada kongreye katılanlara teşekkür etti.

CHP DİCLE İLÇE BAŞKANI RAMAZAN AKSAL:  “TÜM YOL ARKADAŞLARIMIZA BU DUYARLILIKTAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Divan kurulu üyeleri belirlendikten sonra kongre öncesi konuşmasını yapan ve tek listeyle seçime girerek Cumhuriyet Halk Partisi Dicle İlçe Başkanlığı’na seçilen Ramazan Aksal, ” Daha önce mevcut İlçe Başkanıydım. Şu an tekrardan adayım. Allah kısmet ederse, tekrardan arkadaşların desteğini alıp, tekrar görevimize geleceğiz. Merkezden gelenler, ilçelerden gelen bütün başkanlarımı saygıyla selamlıyorum. Hepimiz yol arkadaşıyız. Bugüne kadar bu yol arkadaşlığımızı nasıl devam ettiysek, bundan sonra da büyük özveriyle devam edeceğiz. Bizim burada sadece kendi şahsımız için burada bu çalışmayı yapmıyoruz. İlk başta Dicle halkı olmak üzere, dalga dalga Diyarbakır, dalga dalga Güneydoğu ve Türkiye’yi sarsacak ve bütün insanların ihtiyacı duyduğu ve beklentileri olan bir partimiz, Cumhuriyet Halk Partisi, biz halkımıza cevap vermek adına bir araya gelmişiz. Tüm yol arkadaşlarımıza bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum kendilerine. Herkese tekrardan hoş geldin, diyorum ve saygıyla selamlıyoruz” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede birçok parti yöneticisi söz alarak konuştu.

GEÇMİŞ DÖNEM CHP DİYARBAKIR İL BAŞKANI MEHMET ŞERİF DOĞRU: “KONGREDE İL BAŞKANIMIZ YOK. KEŞKE BU KONGREDE BİR İL BAŞKANIMIZ OLSAYDI”

Kongrede konuşan Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Doğru, “Arkadaşlar, gerçekten 45 yıllık siyasi hayatımda bu kadar üzücü, bu kadar içimin acıdığı bir kongre görmedim. Diyarbakır’da Cumhuriyetin kuruluşundan 96’ya kadar Türkiye’nin en güçlü olan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizim dönemimizde 8 milletvekilinin 7’si bizdeydi. 17 Belediye Başkanının 12’si bizdeydi. Büyükşehir Belediyesi bizdeydi. Biz o dönemde yöneticilik yaptım. Fakat bizim içimizi acıtan nedir? Bugün bir kongre yapılıyor ve kongrede İl Başkanımız yok. Keşke bu kongrede bir il başkanımız olsaydı. Belki de bugün Türkiye’de bir ilktir; yani bir ilçe kongresi yapılırken il başkanının olmayışı bizi tabi üzüyor. Bu da neyi gösteriyor? Bir parti Diyarbakır’da güçlüyse, bütün Türkiye’de güçlüdür. Bir parti Diyarbakır’da zayıfsa, bütün bölgede zayıftır. 15 aydır bizim il yönetimi toplanmamıştır. Şu anda Genel Başkanımız her gün bütün Türkiye’yi gezerken, kapı kapı dolaşırken, her gün bir yerdeyken, bütün milletvekillerimiz sahadayken, biz Diyarbakır’da 15 aydır bir toplantımız olmamıştır. Yani biz birbirimizle boğuşuyoruz. Diyarbakır’da birbirimizle boğuşuyoruz. Şu anda Diyarbakır’da bir yönetim, yönetim içindeki arkadaşlar, hepsi birbiriyle düşman gözüyle bakıyor. İle gittiğiniz zaman kimse kimseyle konuşmuyor. Yani sıcak bir çayın dahi ikram edilmediği dönemi yaşıyoruz. Bu da çok yanlış şeyler. Biz partiyiz. Önce ben ne olacağım değil, biz önce Diyarbakır’da partiyi nasıl birinci parti yapacağız? Ona kafamızı yormalıyız. Bizim yapacağımız şudur. Bir ailenin içinde bütünlük yoksa o aile dışarıya karşı başarıya ulaşamaz. Önce ben, sen olmayacak. Biz önce hepimiz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Hepimiz kenetleneceğiz. Önce aile içinde birlik sağlayacağız. Aile içinde birlik sağladıktan sonra dışa karşı biz mücadele edeceğiz. Yani köy köy gezeceğiz, kasaba kasaba gezeceğiz, ilçe ilçe gezeceğiz. Çalmadığımız kapı olmayacak. Tekrar partimizi Diyarbakır’da layık olduğu yere getirmek için elimizden geleni yamalıyız ve biz bunu yapacağız. Ama bugün Diyarbakır’da parti tıkanmıştır. Delegeler partinin önünü açmak için büyük bir mücadele vermektedirler.

Benim gördüğüm kadar delegeler imza toplamışlar. Çünkü kilitlenmiş bir il vardır. Kendi yönetimi 15 aydır toplanmamış bir il vardır. Bu ilin başarı olması mümkün değildir. Ve 17 ilçe başkanımız da geldiği gündün şimdiye kadar belki seçildiği günden şimdiye kadar ilçe başkanlarıyla bir toplantı yapmamıştır. Bu yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilktir. Her geçen gün bizim kaybımızdır. Onun için bir an önce delegelerin iradesine saygı gösterip, partinin önünü açmak için mutlaka genel merkezimiz bunu düşünüyor, çok güçlü bir yönetim seçilmeli, demokratik yolla bir yönetim seçilmeli ve bu yönetim partiyi Diyarbakır’da layık olduğu yere taşımalıdır.

Bugün dediğim gibi Genel Başkanımız bir gün evinde yatmazken, il il, ilçe ilçe gezerken, milletvekillerimiz sahadayken, bu parti iktidara giderken, biz Diyarbakır’da, Diyarbakır bölgenin aynasıdır. Biz Diyarbakır’da birbirimizi yiyoruz. Bu kabul edilemez bir şeydir. Bir an önce partimizin önünü açmak için inşallah demokratik bir seçim yapılır, diye düşünüyorum. Demokratik bir seçim yapıtlıktan sonra güçlü bir yönetimle artık ben sen olmayacak, birbirimize düşman gözüyle bakmayacağız. Kenetleneceğiz. İlçe başkanlarımızla, ilçe yöneticilerimizle, partimizle kenetleneceğiz ve partimizi layık olduğu yere götüreceğiz. Bütün temennimiz budur.

Ben bu partide gençlik kolu başkanlığı yapmışım, ilçe başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmış bir arkadaşınızım. Benim başkanlık yaptığım dönemlerde Diyarbakır’da Türkiye’nin en güçlü partisiydi. Diyarbakır’da yüzde 70’lerdeydi. Yüzde 70’ler derken, bu manzarada gerçekten içim acıyor. Mesele, ben meselesi değildir. Parti içinde bir mücadele olabilir. Bu mücadele, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışacak bir mücadele olmalıydı. Bir koltukta oturup, o koltukta yapışmamak lazım. Mücadele nasıldır? Herkesin önünü açacaksın. Mücadele temelinde kim partiyi daha çok bir yerlere getirebilecekse, onlarla biz şey yapmalıyız. Birisi gelsin mücadele etsin, beni aşıyorsa, o gelsin o koltukta otursun. Ama o koltuğa yapışayım. Geleni partiden atayım. Geleni dışlayayım. Yani böyle bir anlayışla biz bir yere gelemeyiz. Eğer sen bir koltukta oturuyorsan, o koltuktan korkuyorsan, o koltuk seni fazla taşımaz. Küçük olsun, benim olsun; bu anlayışı, Cumhuriyet Halk Partisi’nde olmaz, olmamalıdır. Ben inanıyorum, bütün arkadaşlar bunun mücadelesin verir, partimizin önünü açacağız. Birlik, bütünlük içinde Diyarbakır’da partimizi layık olduğu yere getireceğiz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP DİYARBAKIR İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ MELTEM GÖNÜLLÜ: “ÖNEMLİ OLAN PARTİMİZİ LAYIK OLDUĞU SEVİYE ÇIKARMAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Gönüllü, “Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Arkadaşlarımız canla, başla çalışarak bütün ilçe başkanları olarak Cumhuriyet Halk Partisini layık olduğu yere getirmek için çabalıyor. Fakat ne yazık ki aramızda bir çekişme, ben ilk defa şahit oluyorum. Ben Antalya’dan buraya geldim. İl yönetiminde yer alıyorum. İlk önce il başkan yardımcısıydım. Beni görevden aldılar, il başkan yardımcısı görevinden arz ettiler Gönül Başkanımız. Gene takdirle karşıladım. O’nun takdiridir, önemli değil, dedim. Çalışmalarıma son hızla devam ediyorum. Halen devam ediyorum. İlime de gidiyorum. Etkinliklere de katılıyorum. Her türlü şekilde ayrışmaya karşıyım. Ben bütünleşmekten yanayım. Burada da bir bütünleşmenin örneğini sergileyeceğimize inanıyorum. Ben Antalyalı’yım diye çok dışlandım, halen de dışlanıyorum. Ben yıllarca siyasette yer aldım. Antalya, Diyarbakır benim için fark etmez. Türkiye’dir, sonuçta hepimizin vatanıdır. Mücadelemize bu yönde devam etmek lazım. Biz partimize omuz vereceğiz, hemşerilerimize değil. Hemşehrilerimiz elbette ki ön plandadır. Ama önemli olan partimizi layık olduğu seviye çıkarmak. Teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çermik İlçe Başkanı Mehmet Emin Ekinci, “Niye geldik? Bir arkadaşımıza yapılan bir haksızlığı, onu telafi etmek için ve atadığı kişinin de istifa etmesiyle O’na da teşekkür ediyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önünü tıkamadığı için. Ayrıca bizim toplamış olduğumuz imzalar, bu imzalardan dolayı bir sürü arkadaşımız görevden alındı. İl Başkanımız Gönül Hanım, hiçbir ilçeye uğramıyor. Ve uğramak isteyen ilçe Başkanları da randevu alıp, öyle geliyor. Ben 14 senelik ilçe Başkanıyım. Böyle bir şey görmedik. Temennimiz şu anda Ankara’da olan bu imzalarımızın yasal yollarla en kısa sürede yerine getirilmesi. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kongreden sonra öğle yemeğinde bir araya gelen partililer, burada bir süre görüştükten sonra anı fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.