Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Can Dostlar”a 40 ton mama

“Can Dostlar”a 40 ton mama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ‘’4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile cadde, sokak ve meydanları yuva bilen sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla beslenme odaklarına mama bıraktı.

“Her Can Bize Emanet” şiarıyla yapılan etkinlikte Sağlık Daire Başkanı Muhammet Kasım Aydın ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erdal Seven sokak hayvanlarını elleriyle besledi.

Etkinliğe Hayvan Hakları Federasyonu’ndan da temsilciler katıldı.

Bilgievi öğrencileri sokak hayvanlarını unutmadı

Büyükşehir Belediyesi Merkez ve Selahaddin Eyyubi Bilgievi’nde öğrencilere yönelik ‘’4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Öğrenciler, hayvan sevgisini anlatan şiir, resim ve kompozisyonlarla duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Etkinliğin ardından öğrenciler, eğitmenlerinin eşliğinde Bağlar ve Yenişehir’deki beslenme noktalarına kedi ve köpek mamaları bıraktı.

“Can Dostlar”ı besleyen öğrenciler, daha sonra hayvanlarla bir süre vakit geçirdi.

Sokak hayvanları için 40 ton mama

Büyükşehir Belediyesi, 2021’in ilk 9 ayında hasta, şiddete uğramış ve trafik kazası geçirmiş 4 bin 501 hayvana müdahale etti, 504 sokak hayvanını kısırlaştırdı.

Salgın dönemi boyunca ve sonrasında düzenli olarak sokak hayvanlarının 65 beslenme noktasına 40 ton mama bıraktı.

“Can Dostlar”ın beş yıldızlı yuvasında sona yaklaşıldı

Büyükşehir Belediyesi, 10 Nisan’da temelini attığı “Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” inşaat çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı.

Can dostların konuk olacağı kulübeleri ve idare binasının tamamlayan ekipler, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın, yeniden modern bir şekilde dizayn ettiği 17 bin 54 metrekarelik merkezde, can dostların tedavilerinde kullanılmak üzere son teknoloji cihazlarla desteklenecek tam teşekküllü ameliyathane ve laboratuvar bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi, hayvan dostu bir şehir olan Diyarbakır’da sokak hayvanları ile insanların beraberce huzurlu bir şekilde yaşamaları için çalışmaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.