Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’da yeni açılan bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adı verildi

Diyarbakır’da yeni açılan bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adı verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu ve Elazığ Bulvarı’nı birbirine bağlayan yeni açtığı bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan adını verdi.

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu ve Elâzığ Bulvarı’nı birbirine bağlayan 9,2 kmlik yeni bulvara vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismini verme kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Zeki Böçkün’ün katılımıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adının yazılı olduğu tabela asıldı.

Genel Sekreter Kardan burada yaptığı açıklamada, Vali Münir Karaloğlu’nun göreve başlamasıyla kendilerine verdikleri “Yol sorunu kalmasın.” talimatı çerçevesinde şehir merkezi ve kırsal ilçelerde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

2021’de maliyeti 500 milyonluk lirayı bulan yol çalışması yaptıklarını belirten Kardan, bu çalışmalar kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın Mahabad ve Mezopotamya bulvarları gibi Şanlıurfa ile Elâzığ yolunu birbirine bağladığını ifade etti.

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin Diyarbakır merkezinde bir yere verilmesi talebi vardı”

Gazi Yaşargil Hastanesine kadar uzanan 9,2 kilometre uzunluğundaki bulvarın stadyum ve yapılacak olan şehir hastanesine de hizmet edeceğini vurgulayan Kardan, şöyle konuştu:

“Kadirşinas ve vefalı Diyarbakır halkının Büyükşehir Belediyemizden 54. hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin Diyarbakır merkezinde bir yere verilmesi talebi vardı. Sayın Valimiz de bu haklı talebi değerlendirmek üzere bize talimat verdi. Biz de Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak bu caddeye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı ismini verme kararı aldık. Bulvarın Diyarbakır halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rahmetli Erbakan Hocamıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

‘Hocamızın isminin Diyarbakır’da bir bulvara verilmiş olması hepimiz için bir gurur kaynağı’

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın yaptığı konuşmada, Vali Karaloğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Aydın, şunları dile getirdi:

“Büyük bir hizmetin temsilcisi olarak tarihe adını altın harflerle yazmış olan hocamızın isminin Diyarbakır’da çok güzel bir bulvara verilmiş olması hepimiz için bir gurur kaynağı olmuştur. Kamuoyunun özellikle bu konuda bir beklentisi vardı. Bu beklentinin burada vücut bulmuş olması oldukça değerlidir.”

Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin ise, “Ömrünü insanlığın kurtuluşu için harcayan ve bu uğurda hiçbir engel tanımadan mücadele eden merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın isminin yaşatılması bizler için gayet memnuniyet vericidir. Caddenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Diyarbakır halkının ulaşımını kolaylaştıran bir hizmet gerçekleşti

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Zeki Böçkün, Diyarbakır halkının ulaşımını kolaylaştıran bir hizmet gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Türkiye’de belediyeciliği çok ciddi ivme kazandırmış olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın adının verilmesini çok kıymetli ve değerli buluyoruz. Buraya Erbakan hocamızın adının verilmesi ve bu çalışmanın yapılması, bu hizmetin gerçekleştirilmesi noktasında emeği geçen her bir çalışanımıza, yetkililerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah hayırlara vesile kılsın.”

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan da yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bugün büyük bir mücahidin büyük bir dava adamının adını verdiğimiz bu bulvarı açacağız. Bu sebeple Sayın Valimizin bu konudaki gayretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.