Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Diyarbakır’da gençliğin geleceği değişecek”

“Diyarbakır’da gençliğin geleceği değişecek”

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yapımı tamamlanan Eğil Stadyumu törenle hizmete girdi

Vali Karaloğlu:

“Önümüzdeki bir yılda Diyarbakır’ın gençlik ve sporla ilgili çok farklı yere gelmiş olacak. Biz artık Dicle’nin kuzularının hiç kimse tarafından istismar edilmesini istemiyoruz”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, yapımı tamamlanan Eğil İlçe Stadı’nın açılışını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçede 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, sentetik çim halı saha, 544 kişi kapasiteye sahip tribün ve soyunma odaları bulunan stadyumun yapımı tamamlandı.

Vali Karaloğlu, stadın açılış töreninde yaptığı konuşmada tarihiyle doğasıyla, maneviyatıyla Eğil’in Diyarbakır açısından çok özel bir yeri olduğunu söyledi.

Diyarbakır’a Peygamberler Şehri denmesinin bizatihi sebebi Eğil ilçesi olduğunu belirten Karaloğlu, Kur’an’ı Kerim’de ismi zikredilen iki peygamberin kabrinin Eğil’de yer aldığını ifade etti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu kadar önemli güzel doğası, kültürü, tarihi derin, asırlardan bu yana yerleşim yeri olmuş bu güzel ilçemiz son dönemde il, bölge müdürlüklerimiz, Eğil Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla başka bir yere dönüştü. Çok uzun bir zamanda değil, çok dar bir zamanda Eğil bu hale geldi. Niye? Çünkü ihlasla samimiyetle çalışan bir ekip var. İlçede var, ilde var, Ankara’da hükümet var. Millet için devlet için toplum için çalışan Allah rızası için çalışan, değer üreten insanlar iş başında.”

Şehrimizde artık gençlerimiz için mekanlarımız var

Diyarbakır’ın son 40 yılının kayıp olduğunu ve kentin parasının millete harcanmadığına dikkati çeken Karaloğlu, ama son 5 yıldır kentte huzurun, güvenin tesis edildiğini ve insanların mutlu olduğunu vurguladı.

Karaloğlu, Diyarbakır’da iklimin sıcak olması nedeniyle gençlerin daha sağlıklı spor yapmaları amacıyla statta ışıklandırmaya yer verdiklerini aktardı

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlerimize çok önem veriyoruz. Gerçekten son 20 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı daha çok Gençlik Hizmetleri Bakanlığı’na dönüştü. Şehrimizde artık gençlerimizin kaliteli zaman geçireceği, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetler ayrıca derslerine yardımcı olma, eğitimlerine destek olacak çok önemli mekânlarımız var.”

“Önümüzdeki bir yılda Diyarbakır gençlik ve sporla ilgili çok farklı yere gelmiş olacak”

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik Bilgievi ve Akademi Liseler açtığını ve bunların sayısını her geçen gün artırdığına değinen Karaloğlu, bu eğitim yuvalarında ders dışında gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden de yararlandığını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla yaptıkları protokolle şu anda 17 ilçenin tamamında spor tesisleri, açık futbol sahaları, spor salonları, yüzme havuzları ve gençlik merkezleri inşa ettiklerini hatırlatan Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Önümüzdekibir yılda Diyarbakır’ın gençlik ve sporla ilgili çok farklı yere gelmiş olacak. Biz artık Dicle’nin kuzularının hiç kimse tarafından istismar edilmesini istemiyoruz. Onun için de altyapıyı güçlendiriyoruz. Yani çocuğunuz okul dışı zamanlarında sokağa çıktığında kaliteli zaman geçirecek. Spor yapabileceği, sanatsal ve kültürel faaliyetler yapabileceği tesislerimiz olsun. Göreceksiniz ki Diyarbakır’da gençliğin geleceği değişecek.”

Diyarbakır’da gençlerin kamp yapabileceği alan oluşturmak amacıyla Dicle ilçesinde Selahattin Eyyubi Gençlik Kampı adıyla yeni bir yer yapacaklarının müjdesini veren Karaloğlu, bu kamptan aynı anda 270 kişinin yararlanabileceğini kaydetti.

Karaloğlu, inşa ettikleri kamp sayesinde gençlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına fırsat sunacaklarını ve bu tarz faaliyetlere ileriki dönemlerde daha fazla yer vereceklerini aktardı.

“Eğil bundan sonra daha çok ülkenin ve dünyanın gündeminde olacak”

Eğil ilçesinde şu anda devam eden mahalle yolları ve kırsaldaki yatırımlarda önemli mesafe kat ettiklerini ileten Karaloğlu, şunları anlattı:

“Merkezde bir Millet Bahçemiz, spor salonumuz, Gençlik Merkezimiz olacak. Şu anda bitme aşamasına gelen Eğil Kalesi ile Ziyaret Tepesi’ni birbirine bağlayan çok güzel bir projemiz var. Bittiğinde şehirde yürüyüş yapmak isteyen herkesin gelip yürümek isteyeceği çok güzel bir yol ortaya çıktı. Kalede kazılara başladık. Asur Kalesi bölgenin en önemli tarihsel varlığı. Maalesef şuana kadar doğru düzgün bir kazı yapılmamıştı. Şu anda Dicle Üniversitemizden bir hocamızın başkanlığında kazılar başladı. İnşallah Eğil bundan sonra daha çok ülkenin ve dünyanın gündeminde olacak. Bundan emin olabilirsiniz.”

“Gençlerimize pazartesi günü bir müjdeyi açıklayacağız”

Her yıl Diyarbakır’da 8 ile 10 bin arasında gencin üniversiteye yerleştiğine vurgu yapan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gençlerimize pazartesi günü bir müjdeyi açıklayacağız. Pazartesi gününe kadar gençlerimiz bunu merak etsinler. Gençlerin de desteğini bekliyoruz. Bakalım Diyarbakır’da gençlik ne kadar kendi meselelerine sahip çıkacak onu da görmüş olacağız.”

Konuşmaların ardından aralarında Vali Karaloğlu’nun da bulunduğu ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri arasında futbol maçı oynandı.

Törene, Eğil Kaymakamı İdris Arslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.