Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’ı lojistik merkezi yapacak proje ilana çıktı

Diyarbakır’ı lojistik merkezi yapacak proje ilana çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kenti 400 milyonluk nüfusa sahip Ortadoğu ve Orta Asya pazarına açacak Lojistik Merkezi’nin ihalesi için ilana çıktı.

Vali Münir Karaloğlu, göreve geldikten sonra kentleşmesinden sanayiye, alt yapısından üst yapısına, tarihi yerleşim yerlerinin ihya ve imarından kültürel dokusunun korunmasına kadar Diyarbakır’ın gelişimine dönük sürdürdüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

Diyarbakır’ın vizyon projelerinden olan Lojistik Merkez, ithal ve ihraç edilen ürünler ile hammaddelerin taşınmasından, iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasına kadar çeşitli hizmetleri bir arada verecek.

Kente olduğu kadar bölgeye de katkı sağlayacak merkez, Diyarbakır’ın yüksek katma değer üreterek tarım ve dış ticaret kenti olmasına önemli bir lokomotif olacak.

Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi

217 hektarlık alanıyla Türkiye’nin en büyük, Güneydoğu’da da bir ilk olacak Lojistik Merkez’de, 5 şeritli bir demiryolu terminali olacak.

Demiryolu yanaşmalı 11 bin metrekarelik 16, demiryolu yanaşmasız 12 bin 500 metrekarelik 8, 5 bin 600 metrekarelik 11, 2 bin 900 metrekarelik 23 depo yer alacağı merkezde, 161 bin 500 metrekarelik lisanslı depo silo alanı, demiryolu terminali, 700 araçlık tır parkı, akaryakıt istasyonu da bulunacak.

İhale 15 Ekim’de

Bölgenin en önemli ticaret yollarının kesişim noktalarından birisi olan Diyarbakır’ın istihdamına da katkı sunacak olan Diyarbakır Lojistik Merkezi’nin ihalesi 15 Ekim’de yapılacak.

Lojistik Merkezin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine göre Kapalı Teklif usulü ile arsa payı karşılığında ihale edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.