Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’da Üretim Çarklarına Bir Yenisi Daha Ekleniyor

Diyarbakır’da Üretim Çarklarına Bir Yenisi Daha Ekleniyor

2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği kapsamında ilimizi teşrif eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Pro-Yem Fabrikası’nın Temel Atma Programı gerçekleştirildi.

Kentteki temaslarına Valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Varank, Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından Vali Münir Karaloğlu ve Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Bakan Varank, Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 1000 kişiye yeni iş fırsatı sunacak olan 100 ton/saatlik üretim kapasiteli Pro Yem Fabrikası temel atma programına katıldı.

Bakan Varank, yaptığı konuşmada yıllarca bu bölgelerin geri kalmışlığından beslendikleri için yatırımları kaçıran zihniyete bölgede hayata geçirilen her bir yeni yatırımla yine tarihin en büyük darbelerini vurduklarını söyledi.

Temmuz ayında Diyarbakır’da 520 milyon liralık yatırım bedeli olan 28 fabrikanın açılışını yaptıklarını anımsatan Varank, yerli-yabancı tüm yatırımcıları Diylarbakır’ın imkanlarından faydalanmaya davet etti.

Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın yakalamış olduğu huzur ve güven ortamıyla beraber pozitif bir gündeme büründüğünü söyledi.

Bu pozitif havanın yansıması olarak Diyarbakır’da bulunan 4 organize sanayi bölgesinde de yerin kalmadığının altını çizen Karaloğlu, Organize Sanayi bölgesinin 5. genişleme bölgesiyle ilgili Bakan Varank’ın kapısını çalacağını duyurdu.

Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Tekstil İhtisas Organize Sanayi bölgemiz de şu anda % 75 doluluğu yakaladık. Sayın Bakanım inşallah orada da dosyamız bitmek üzere. Yeni 1700 hektarlık bir alanla genişleme, Tekstil Organize Sanayi ile ilgili de yakın zamanda size gelmiş olacağız. Karacadağ Organize Sanayi bölgemizi yeni kurduk. Sizin yakından takip ettiğiniz, talimatlandırdığınız önemli işlerimizden bir tanesi. Orada planlama sonuçlanmak üzere. İnşallah Eylül ayı sonunda orayla ilgili de altyapı ihalesi ile ilgili huzurunuzda olacağız. 2021 içerisinde Karacadağ Organize Sanayi bölgemizin de altyapısına başlarsak orada hemen yatırımcılarımızın yer talepleri var. Yine Diyarbakırlı önemli bir grubumuz pamuktan kumaşa kadar entegre bir fabrika kurmak üzere 300 dönüm bir yer istiyor. Görüşüyoruz altyapı ihalesini yaparsak hemen yer tahsisini yapacağız.”

Karaloğlu: Bütün Sanayicilere “Kerem ke” diyoruz

Diyarbakır’ın sahip olduğunu genç nüfusun fazla olmasının istihdam sorunları yarattığını, istihdamı çözmek için bu yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Karaloğlu, Diyarbakır’a yatırım yapacak olan tüm sanayicilere ücretsiz danışmanlık olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve Kürtçe “Kerem ke” sözleriyle davette bulundu.

Bursa’dan sanayicinin gelip Diyarbakır’a Türkiye’nin en büyük yem fabrikasını kuruyor olması Diyarbakır’ın algı ve diğer sorunlarını çözdüğüne dair işaret olduğunu dile getiren Karaloğlu, Bursa’dan farklı grupları, farklı sanayicileri, yatırımcıları da Diyarbakır’a beklediklerini vurguladı.

Karaloğlu: Bu şehirde doğan çocuklarımıza doyma imkânı sağlarsak huzuru kalıcı kılacağız

Karaloğlu, gençlere istihdam noktasında çağrı merkezlerini de çok önemsediklerini, şu an 3 bin 800 civarında olan Çağrı Merkezi çalışanının sayısını 5 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.             

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yakalamış olduğumuz bu huzur ortamında bu şehirde doğan yavrularımıza, çocuklarımıza, gençlerimize bu kentte doyma imkânı da sağlarsak, huzuru kalıcı kılacağız. Bunun anahtarı bu. Onun için gece gündüz çalışıyoruz. Sizin desteğiniz elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a bakışı, özellikle 9 Temmuz’u biz bir milat olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a gelişini. O gün Diyarbakır’la ilgili bizlere, kabine üyelerimize talimatlarını bir milat olarak kabul ediyoruz. İnşallah Diyarbakır’ın bundan sonrası bundan öncesinden daha iyi olacak.”

Karaloğlu: Diyarbakır yatırım teşvikleri alanında rekor kırdı

Diyarbakır’da iş adamlarının geçen yıl Cumhuriyet tarihi rekoru 254 yatırım teşvik belgesi aldığına dikkat çeken Karaloğlu, bu teşvik belgeleri ile yaklaşık 2 milyarlık yeni yatırım ve yaklaşık 16 bin de yeni çalışan istihdamı taahhüt ettiklerini vurguladı.

Karaloğlu, Diyarbakır’ın 2021 ilk 6 aylık ihracat rakamlarının geçen yılın ilk altı ayına göre % 195 büyüdüğünü belirtti.

Bu rakamların bir şehir için tarihi rekor olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, Diyarbakır’ı adım adım tarım, turizm, ticaretin yanında sanayi ve teknoloji şehrine de dönüştürmek için çalışacaklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.