Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Zafer Bayramı kabul töreni yapıldı

Zafer Bayramı kabul töreni yapıldı

Diyarbakır Valiliğince Zafer Bayramının 99. yıl dönümü dolayısıyla kabul töreni gerçekleştirildi.

Vali Münir Karaloğlu ev sahipliğinde, Diyarbakır Ordu evinde düzenlenen kabul törenine Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Diyarbakır Başsavcı Vekili Seyfettin Ünal, Diyarbakır Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri ve mülki erkan, iş dünyasından davetliler, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Konukları karşılayarak tebrikleri kabul eden Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada Birinci Dünya Savaşını kaybeden Osmanlı İmparatorluğunun elindeki son toprağı kendi aralarında paylaşan emperyalist güçlerin bize köleliği layık gördüklerini söyledi.

O dönemde imkânların olmadığını, milletin yorgun olduğunu belirten Karaloğlu, bu milletin imanının ve inancının hesaba katılmadığını vurguladı.

Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İman varsa imkan da var inancıyla bir imparatorluğun külleri üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı dediğimiz bir büyük mücadeleyle yeni bir devleti, yeni bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştık. İşte yeni devlete, yeni Cumhuriyete giden yolda en önemli kilometre taşlarından bir tanesi elbette ki Dumlupınar’daki Başkomutanlık Meydan Savaşı ve akabindeki 30 Ağustos büyük zaferiydi. 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda 1. Dünya savaşından sonra, Anadolu’yu bize çok gören emperyalistlerin bize dayatmış olduğu Sevr anlaşmasını, bu milletin tarihin çöplüğüne gömdüğü gündür.  30 Ağustos’dan sonra 9 Eylül, düşmanın sadece Yunanlıları değil, arkasındaki bütün emperyal güçlerle beraber denize dökülmesi ve bir sene sonra da yaklaşık olarak yeni Cumhuriyetin ilanı. Bu ülkeyi, bu güzel zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz, gazilerimiz. Hepsine minnet borçluyuz. Allah razı olsun.”

Vali Karaloğlu, şehit ve gazilerin mirası olan bu ülkede, bu güzel millet için kamuda, özel sektörde ve yerel yönetimlerde gece gündüz çalışarak, değer üreterek kahramanlara olan borçların ödenebileceğini kaydetti.

Karaloğlu, 30 Ağustos Zaferini yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına ve bu toprakları Diyarbakır’ın Fethi’nden beri vatan kılmak için canlarını feda eden bütün şehitlere, gazilere, emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu dile getirerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.