Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Karaloğlu, “Vatandaşın gönlüne kuracağımız yol ve köprüleri önemsiyoruz”

Karaloğlu, “Vatandaşın gönlüne kuracağımız yol ve köprüleri önemsiyoruz”

Vali Münir Karaloğlu: “Yollar, mahalleleri birbirine ve ilçeye bağlıyor. Ama biz vatandaşımızın gönlüyle kuracağımız yol ve köprüleri daha çok önemsiyoruz”

‘’Bu kadim şehrin güzel insanlarına hizmet etmeyi, şereflerin en büyüğü görüyoruz’’

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 8,5 kilometrelik Çınar ilçesi Alancık Mahallesi Grup Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Alancık Mahallesi Grup Yolu’nun açılışında konuşan Karaloğlu, Çınar’ın Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa yolların tam ortasında Karacadağ eteklerinde kurulmuş, doğası, tarihi, kültürü, tarımsal zenginliği ile kentin önemli ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçenin sorunlarını çözmek için var gücüyle çalıştığını belirten Karaloğlu, UNESCO Dünya Mirası Listesi geçici listede yer alan Zerzevan Kalesi, Güzel Şeyh Kasrı ve Karacadağ lavlarıyla oluşan mağaraları ile ilçenin turizm potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Bu yıl Çınar’da 16.1 kilometrelik grup mahalle yolunu tamamlayıp hizmete sunacaklarını dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

‘’Asfaltıyla, yol çizgisiyle ve trafik işaretleriyle dünyanın herhangi bir ülkesinde bir yolda bulunması gereken nitelik neyse bizde Çınar ilçemizin köylerinde yapmış olduğumuz yollarda o niteliği oluşturmaya çalıştık. Çünkü Çınar ilçesinin güzel insanları hizmetin en iyisine layık, onun için uğraşıyoruz. Yollar, mahalleleri birbirine ve ilçeye bağlıyor. Ama biz vatandaşımızın gönlüyle kuracağımız yol ve köprüleri daha çok önemsiyoruz.”

Yol, bahçe, park, altyapı, kanal, içme suyu ve arıtma tesisi inşa etmenin belediyeciliğin asıl görevi olduğunun altını çizen Karaloğlu, asıl mücadelelerinin vatandaşlara aralarına gönül köprüleri ve yolları inşa etmek olduğunu aktardı.

Karaloğlu, bu doğrultuda kentte yaşayan 7’den 77’ye herkes herkesin sorunuyla yakından ilgilenmeye ve çözümler üretmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

En çok değer verdikleri varlıkları çocuklara yönelik Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, üzerinden kreşlerde eğitim verdiklerini dile getiren Karaloğlu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocukların eğitimlerine destek vermek için Bilgi Evleri’ni açtıklarını belirti.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah Çınar ilçemizde de bir Bilgi Evimiz olacak. Çocuklarımızın lise hayatında Akademi Liseler devreye giriyor. Artık sadece merkezde değil. Geçen hafta Silvan ilçemizde başladı. Önümüzdeki dönemde Bismil, Ergani, Hani ve diğer ilçelerimizde lisede okuyan çocuklarımızı Akademi Liseler üniversiteye hazırlayacak. Yine onları güzel insan, güzel Müslüman, güzel vatandaş olarak yetişmesi için değerler eğitimi vereceğimiz akademi liselerimiz var. Onlarla gençlerimize dokunmak istiyoruz.”

 Bu kadim şehrin insanlarına hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü olarak görüyoruz

Yakın zamanda Sur ilçesinde Akademi Üniversite’yi açtıklarını ve bu kurumla üniversitede okuyanlara dokunacaklarını ifade eden Karaloğlu, ‘’Bu kadim şehrin güzel insanlarına hizmet etmeyi, şereflerin en büyüğü görüyoruz.’’ dedi.

Kentteki çiftçilerin gelirlerini artırmak, tarımsal faaliyetlerde işlerini kolaylaştırmak için araç ve ekipman desteğinde bulunduklarına işaret eden Karaloğlu, salgın nedeniyle bu yıl zor günler geçiren esnafa, ilgili odalarla yaptıkları çalışma sonucunda 1500 lira ödeme yaptığını hatırlattı.

Karaloğlu, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kadınlara her türlü mesleki eğitimi verdiğini anlatarak, şunları aktardı:

“Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığımız DİSMEK ile 17 ilçemizde, 7’den 77’ye herkesin katılabileceği, insanların meslek ve sanat öğrenebilecekleri merkezler açmaya başladı.  Geçen sene salgın dolayısıyla istediğimiz seviyeye gelmedi. İnşallah bu sene 17 ilçemizde DİSMEK kurs merkezlerimizle öncelikle genç kızlarımıza ama toplumun tamamına bir halk üniversitesi olarak eğitimler vereceğiz. Bu şehirde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Daha önce belediyeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara içinde pirinç, şeker, çay, yağ vb ürünlerin bulunduğu gıda kolileri dağıtırdı. Tüm bunlar kişinin ihtiyacı belirlenmeden yapılırdı. Biz şimdi ‘soysal kart’ oluşturduk. Vatandaş ihtiyacını o kartta yüklenen nakit üzerinden gideriyor. Geçen bir Büyükşehir Belediye başkanı Türkiye’de ilk defa biz uyguladık diye televizyonda konuşuyor. Biz bunu Diyarbakır’da 1 yıldır uyguluyoruz. 17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşımıza belirli periyotlarda 300 lira nakit yüklüyoruz. Vatandaşımız rencide olmadan kendisine en yakın market ve konfeksiyona gidip harcama yapıyor. Başka bir yerden mi yardım geldi vatandaş kendi parasını harcadı? Kimse farkında değil. Son derece onurlu sen derece yerinde ve vatandaşın ihtiyacını birebir gidermiş bir hizmetimiz hayırlı olsun.”

Sosyal belediyecilik dışında su, kanalizasyon, arıtma ve yağmur suyunun bu kent için oldukça önemli olduğunu kaydeden Karaloğlu, kentte çok ciddi altyapı sorunlarının bulunduğunu dile getirdi. 

Bu seneye kadar Diyarbakır merkez ve Eğil ilçesi dışında hiçbir yerde arıtma tesisinin bulunmadığına dikkati çeken Karaloğlu, konuşurken çevreyi, kültürü, tarihi ağzından düşürmeyenlerin, bu şehrin çevresine, kültürüne ve tarihine de el sürmediğini belirtti.

“17 ilçenin tamamında arıtma tesisi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor”

Karaloğlu, bu yıl Bismil ilçesinde inşa ettikleri arıtma tesisinin % 60’ını tamamladıklarını ve 2022’de tesisi hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

Projesini tamamladıkları Hani arıtma tesisinin inşaatına başlayacaklarını ifade eden Karaloğlu, Lice’de yaklaşık 80 milyon lira maliyetli içme suyu ve kanalizasyon işine başladıklarını, yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanının katılımıyla temel atma töreni düzenleyeceklerini dile getirdi.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“17 ilçenin tamamında arıtma tesisi yapmak üzere şu anda bir kısmında yer tespiti, bir kısmında proje, bir kısmında ihale çalışmaları devam ediyor. Bu dönem bir fırsattır. Bazı şehirlerin bazı dönemleri vardır, iyi değerlendirmek lazım. Diyarbakır bu dönemi yaşıyor. Bunda çok kişinin başta Sayın Cumhurbaşkanımızın emeği var. Bu şehre bakışı oldukça pozitif. Bugüne kadar hiçbir projeyi geri çevirmedi Allah ondan razı olsun. Her bir bakanımıza ve Ankara’da işlerimizin takibini yapan milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Vatandaşların da desteğiyle Diyarbakır’ın sorunlarını bir bir çözdüklerine vurgu yapan Karaloğlu, yakaladıkları huzur ve güven ortamını devam ettirmeleri halinde Diyarbakır’ın çözülmeyecek sorununun olmadığını belirtti.

Karaloğlu, ‘’Diyarbakır’ın gündemi yatırım, iş-aş. Diyarbakır’ın gündemi sevgi, muhabbet. Bunu devam ettirmemiz lazım. Artık Diyarbakır’da gündemi, fitnecilere bozgunculara bırakmamamız lazım. Bizim görevimiz Diyarbakır’a hizmet etmekse, Diyarbakırlı hemşehrilerinin görevi de bu ortamı devam ettirmektir. Bu arada devam ettirmezsek hep beraber şehrimize ihanet ederiz.’’ Dedi.

“Zerzevan’daki etkinlik kentin tanıtımı açısından oldukça önemli”

Bu yıl 2-4 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır’da ilk defa “Zerzevan Gökyüzü Etkinliği” düzenleneceğini ifade eden Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Biz orada bir etkinlik yapmayı planlıyorduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla konuşmuştum. O da destek vereceğinin sözünü vermişti. Ama bu sene farklı bir gelişme oldu. Antalya Saklıkent’te Ağustos aylarında 22 yıldır gökyüzü gözlem etkinliği yapılır. Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce gökyüzü meraklısı gelir. Bu sene yangınlar dolayısıyla Antalya’da etkinlik yapılamadı. Şimdi 2-4 Eylül’de sayın bakanlarımızın da katılacağı Türkiye’nin dört bir tarafından gökyüzü meraklılarının, çocuklarımızın, gençlerimiz katılacak. İnsanlarımızı çadırda misafir edeceğimiz, 2 gece hep birlikte yıldızları seyredeceğimiz çok önemli bir etkinlik yapıyoruz. Bu hem genç ve çocuklarımızın astrolojiye ilgisini artıracak hem de Diyarbakır, Çınar ve Zerzevan Kalesi’nin tanıtımı açısından oldukça önemli bir etkinlik.’’

’Diyarbakır olarak bir hedef koyalım’’

Salgının hala devam ettiğini maalesef Diyarbakır’ın 1,5 yıllık süreçte en yüksek rakamlara ulaştığına dikkati çeken Karaloğlu, kurallara uyulmaması ve aşı yaptırmadaki isteksizliği salgında rakamların yükselmesine neden olduğunu aktardı.

Herkesin sosyal medya, sokak, çarşı ve pazarda konuşulan dedikoduya kulak asmadan aşı olması gerektiğine vurgu yapan Karaloğlu, Diyarbakır’ın dün itibariyle pandemi haritasında kırmızıdan turuncuya döndüğünü ve hastalığı aşı yaparak yenebileceklerini belirtti.

Karaloğlu, şunları aktardı:

‘’Herkes kendi etrafındaki insanları aşı için ikna gayretinde olsun. İnşallah önümüzdeki hafta sarıya 1 hafta sonra da mavi ye dönelim. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Diyarbakır olarak bir hedef koyalım. Buradaki herkeste bu konuda bize destek olsun. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Diyarbakır’ımızı da maviye taşıyalım. Hem kendimizi hem ailenizi hem de sevdiklerimizi bu virüsün etkilerinden korunmuş olalım.’’

 Karaloğlu, Ege ile Akdeniz bölgelerinde yangın Karadeniz’de ise sel felaketlerinin yaşandığını hatırlattığı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu yaşadığımız sel ve orman yangınlarında gerçekten vatandaşları çok ciddi sorunlar yaşadılar. Yaşadıkları evleri, arazileri, ormanları kaybettiler. Bizim şu anda ekibimiz fiilen Diyarbakırlılar adına Sinop’un Türkeli ilçesinde çalışma yürütüyor. Ama bu yetmez arkadaşlar. Şu anda Türkiye’nin tamamında devam eden sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ‘Ben De Varım’ diye bir yardım kampanyası var. Geçen sivil toplumla Diyarbakır’da güzel bir toplantı yaptık. Diyarbakır olarak bu ‘Ben De Varım’ kampanyasına en güçlü desteği veren illerden birimiz olmamız lazım. Bu konuda da Diyarbakır’da yaşayan bütün vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. İnşallah o bölgeleri el birliğiyle, milletçe, hep birlikte ayağa kaldırırız.”

Yapılan konuşmaların ardından Karaloğlu, beraberindekiler ile birlikte Çınar ilçesi Alancık Mahallesi Grup Yolu’nun açılış kurdelesini keserek vatandaşların hizmetine sundu.

Açılışa Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Çınar Kaymakamı Gülser Sinem Büyüknalçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kamu kurum müdürleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.