Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu: Eğil’in Çehresi Değişiyor

Vali Karaloğlu: Eğil’in Çehresi Değişiyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 3 bin yıllık tarihe tanıklık eden Eğil Kalesi’ndeki arkeolojik çalışma alanında incelemelerde bulundu

Vali Münir Karaloğlu, kültür ve inanç destinasyonu olarak öne çıkan Eğil ilçesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında tarihi Eğil Kalesi’nde devam eden kazı çalışmalarını inceleyen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Vali Karaloğlu basına açıklamalarda bulundu.

“Tarihi, kültürü, doğası ve coğrafyasıyla çok önemli bir bölge”

Açıklamalarında Eğil’in tarihi, kültürü, doğası ve coğrafyasıyla çok önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Karaloğlu, dünyada iki peygamber kabrinin yan yana medfun olduğu başka bir yerin olmadığını söyledi.

Eğil’deki değişimi ve dönüşümü herkesin gördüğünü dile getiren Vali Karaloğlu, “Eskiden Diyarbakır istikametinden Eğil’e gelirken karman çorman bir şehirdi. Eğil’in gerçekten çehresi değişiyor. Yeşil ve beyaz Eğil’e dönüşüyor. Sahil düzenlemeleri, duvarların yenilenmesi, evlerin boyanması, yeşillendirme çalışmaları, yeni park ve bahçeler.

Eğil, hem inanç hem kültür hem de doğa turizmi açısından önemli bölgelerden olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” dedi.

Vali Karaloğlu, Eğil Kalesi’nde yapılan kazılarda amacın tarihi ve kültürel eserleri bilimsel yöntemlerle belgelemek, tanıtmak ve ilçenin mevcut turizm potansiyeline katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Kazı alanı bilimsel danışmanı Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vecihi Özkaya da çalışmalarla ilgili basına bilgiler verdi. Kazı çalışması yapılan alanın 3 bin yıllık bir tarihe işaret ettiğini belirten Özkaya, kalıntıların ortaya çıkarılmasıyla sadece tarihi ve kültürel değerlerin değil, turizmin de canlanmasına katkılar sunacağını ifade etti.

Vali Karaloğlu yaptığı incelemelerle ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Diyarbakır’ımızın tarihine sahip çıkmaya devam edeceğiz… 3 bin yıllık tarihe tanıklık eden Eğil Kalesinde incelemelerde bulunduk. Eğil; tarihi, kültürü ve doğasıyla misafirlerini bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Karaloğlu, Eğil ziyaretinde Büyükşehir Belediyesince yapılan yatırım alanlarını ve Tabiat Parkını da ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Eğil Ziyaret Tepesinde bulunan Girişimci Kadınlar Kooperatifini ziyaret eden Vali Karaloğlu, girişimci kadınlarla bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.