Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Vali Karaloğlu Ailesinden Olgunlaşma Enstitüsüne Ziyaret

Vali Karaloğlu Ailesinden Olgunlaşma Enstitüsüne Ziyaret

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte geçmişle gelecek arasında köprü kuran Olgunlaşma Enstitüsüne ziyaretlerde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu Yenişehir ilçesinde bulunan Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. Burada kurumun teşhir salonunu gezen Karaloğlu ailesi, nakış, kıyafet ve kuyumculuk atölyelerindeki çalışmaları inceledi.

Yaptığı incelemelerin ardından Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, yetkililerden enstitü ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Konu ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Karaloğlu, “Geleneksel mirasımızın yarına taşındığı yerdeyiz. Kültürel değerlerimizi yaşatmak için eğitim ve üretim çalışmaları yapan, geçmiş değerlerini koruyarak geleceğe taşıyan Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ettik. Elinize, emeğinize sağlık.” ifadelerini kullandı.

Önemli Şahsiyetlerin Türbe Örtüleri İşleniyor

19 öğretmenin görev yaptığı ve 197 öğrencinin eğitim gördüğü enstitüde Battalgazi ve Hatice Sultan Türbeleri gibi birçok önemli şahsiyetin türbe örtüleri işlendi.

Anadolu kültürünü yeni ve özgün sanat dallarıyla sentezleyerek dünya çapında bir marka olmayı hedefleyen Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, Diyarbakır’ın dışında Muş, Batman, Bingöl ve Tunceli illerindeki kültürel çalışmalara dönük faaliyetleri de yürütüyor.

1989 yılında ilimizde açılan ve Türkiye’deki 24 Olgunlaşma Enstitüsünden birisi olan Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünde 2 derslik ve 17 atölye bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.