Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK PROTOKOL İMZALANDI

GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK PROTOKOL İMZALANDI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tekstil ve moda tasarımı bölümlerinde eğitim alan öğrencilere hem staj yapabilme hem de iş imkânı sağlayacak “Eğitim İşbirliği ve İstihdam” protokolünü imzaladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) arasında Vali Karaloğlu başkanlığında eğitim ve istihdama dönük işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Karaloğlu, Diyarbakır’ın tekstil üretiminin her safhasında var olduğunu ve tekstile dönük hammadde üretiminde ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Açılışı Yapılan Fabrikalardan 10’u Tekstil Fabrikası

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi teşriflerinde açılışı yapılan 30 fabrikadan 10’unun Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde olduğuna değinen Karaloğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a ve Diyarbakırlı yatırımcılara teşekkür etti.

Yetişmiş insan gücünün sektör için önemli olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Meslek liseleri ve teknik liselerde okuyan öğrencilerimiz var. Hem tekstil alanında hem de moda tasarım alanında. Şimdi iki alanda okuyan öğrencilerimizin hem staj yaparken kolaylıkla staj yapabilecekleri işyeri bulmaları hem de okuldan mezun olur olmaz iş bulabilmeleri çok önemli.” dedi.

Gençlerin mesleği olmadığı zaman iş bulmakta zorlandıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, gençlerin meslek sahibi yapılmasıyla istihdamı ve iş bulmalarını kolaylaştıracaklarını belirtti.

Vali Karaloğlu, imzalanan protokolle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce mesleki anlamda yetiştirilmiş olan öğrencinin, sektörde yatırımları bulunan iş insanlarının yer aldığı bir kuruluş olan GÜNTİAD ile staj ve iş imkânı bulacağını dile getirdi.

“Diyarbakır emin adımlarla ilerliyor”

Diyarbakır’ın tekstil alanında Türkiye’nin çok önemli merkezlerinden birisi olma yönünde ilerlediğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, yapılan protokolün Diyarbakır’a ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Protokolle, Tekstil Teknolojisi ve Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim gören öğrencilerin; Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği bünyesinde bulunan işletmelerde beceri eğitimi yapmaları ve aynı zamanda işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerin işbaşı eğitimi almalarını sağlayarak mezun olacak öğrencilerin istihdamı amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.