Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU HAVADAN TRAFİK DENETİMİ YAPTI

DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU HAVADAN TRAFİK DENETİMİ YAPTI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu 9 günlük bayram tatili öncesi, helikopterle havadan trafik denetimini gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir  Karaloğlu, “Biliyorsunuz İçişleri bakanlığımız geçen hafta illere trafik denetimleri ile ilgili üç ayrı genelge gönderdi. Genelgeler den bir tanesi trafik kazalarını önleme planı arkadaşlar.

Bütün maksadımız vatandaşımızı Trafik kurallarına uyma noktasında uyarmak, onların Bayram sevincini yaşamak için yapmış oldukları seyahati acıya dönüşmesine engel olmak, bütün maksadımız amacımız bu.

Biz de bugün İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve ilgili şube müdürlerimiz ile beraber önce havadan helikopterle ana güzergahlarda bir denetim yaptık. Havadan hem Elazığ istikametinde, Urfa istikametinden Mardin istikametinde ve Silvan, Bitlis istikametindeki yollarımızda havadan bir denetim yaptık.

Şunu gördük. Şu anda Diyarbakır’da yönetilemeyecek bir trafik yoğunluğunu yok.

Bildiğiniz gibi İçişleri bakanlığımız son dönemde trafikle ilgili çok önemli kampanyalar yapıyor. Hayata yol ver gibi, trafikte yaya önceliği kırmızı çizgimizdir gibi. İşte kas kullanımı ile ilgili şimdi yeni bir kampanya Türkiye genelinde başlatılıyor. Direksiyonda iken cep telefon kullanmamak, hız sınırlarına limitlerine uyma konusunda da İçişleri Bakanlığımızın son dönemde uyguladığı önemli projeler var.

Trafik konusunda değerli arkadaşlar, artık Türkiye’de yollar çok kaliteli, araçlar çok kaliteli özellikle ölümlü trafik kazalarının büyük oranda sürücü hatasından ve kurallara uymamaktan kaynaklandığını hepimiz biliyoruz.

 O zaman eğer vatandaşımızı trafik kurallarına harfiyen uyumasını sağlarsak, ölümlü trafik kazalarını hem Diyarbakır’da, hem Türkiye’de hedeflediğimiz oranda azaltmış oluruz.

Şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın şimdiden mübarek Kurban bayramlarını kutluyorum. İnşallah bayram hem şehrimize, hem ülkemize, hem İslam alemine hayırlar getirsin; diye temenni ediyorum. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.