Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Diyarbakır
4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Paz 6°C
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 12°C

GAZETECİLERE DİSKİ’NİN “SU GİBİ” YATIRIMLARI ANLATILDI

GAZETECİLERE DİSKİ’NİN “SU GİBİ” YATIRIMLARI ANLATILDI
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcilerine kurumun yatırımlarını anlattı.

İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde gazetecilerle bir araya gelen Tutşi, DİSKİ’nin yatırımlarını anlatıldığı sunumunu gerçekleştirdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Tutşi, DİSKİ’nin 2021 yılı bütçesinin 552 milyon lira olduğunu, 423 bin aboneye hizmet verdiklerini söyledi.

Abonelik noktasında ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Tutşi, Diyarbakır’da kayıp ve kaçak su kullanımının yüzde 40-45 civarında olduğunu belirtti.

İçme suyunun zor şartlar altında temin edildiğini aktaran Tutşi, şöyle konuştu:

“Bizler tarafından üretilen suyun yarısı kayıt dışı, kaçak, bahçe sulamasında, bostan sulamasında ve boşa akıtılmaktadır. Vatandaşların içilebilir bir suyla eğer bahçe sulanıyor ise bu iş yürütülemez.”

Kayıp ve kaçak kullanımının önüne geçebilmek için vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Tutşi, şöyle konuştu:

“Günlük kişi başı su tüketim oranı 130 litre civarındayken, Diyarbakır’da bu oran geçtiğimiz gün 270 litre üzerine çıktı. Bu da şunu göstermektedir. Bizlerin su kullanım alışkanlığı kötü olarak görünüyor. Kentte kayıp ve kaçak oranlarımız yüzde 44’ün üzerinde ve bu oran ilçe ile köylerde daha vahim bir durumdadır.”

“Tesisleri hassasiyet ile izliyor, takip ediyor ve müdahale ediyoruz”

15 bin 272 kilometrekarelik şehir sınırlarında bin 279 personelle hizmet ürettiklerini anlatan Tutşi, şunları dile getirdi:

“Bu hizmetleri üretirken; hayatın kaynağı olan suyun; sağlıklı, çevremize zarar vermeden, mümkün olan en az kayıpla ve kesintisiz akmasını temine çalışıyoruz. Yerin altında yatırım yapıp, yerin üstünden işletiyoruz. DİSKİ olarak tesis ettiğimiz Diyarbakır’ın su dolaşım ve boşaltım sistemini hassasiyet ile izliyor, takip ediyor, gerekmesi durumunda müdahale ediyoruz.” dedi.

Tutşi, daha sonra gazetecilere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezdirerek bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.