Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

VALİ KARALOĞLU, 28 BİN AĞAÇLIK FISTIK AŞILAMA KAMPANYASINI BAŞLATTI

VALİ KARALOĞLU, 28 BİN AĞAÇLIK FISTIK AŞILAMA KAMPANYASINI BAŞLATTI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Silvan ilçesine bağlı Cengiz Mahallesi’nde 28 bin ağaçlık fıstık aşılaması kampanyasını başlattı.

Vali Karaloğlu, sert kabuklu meyve üretimini artırmak istedikleri Diyarbakır’ın fıstık, badem ve ceviz üretiminde Türkiye’nin en güçlü illerinden biri olması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Orman İl Müdürlüğü ve GAP İdaresi Başkanlığı’nın ortak kararıyla 2021’i sert kabuklu meyve yılı ilan ettiklerini, bu kurumların projeye bütçe ayırdığını belirten Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın, projeye 15 milyon TL ayırdığını ifade etti.

“Allah’a şükürler olsun aşı uygulanan ağaçların %90’ı tuttu”

Vali Karaloğlu, fıstık, badem ve ceviz olmak üzere 3 sert kabuklu meyve üretimini sulu tarım yapılamayan yerlerde kuzey ilçelerinde geliştirmeyi planladıklarını aktararak, proje kapsamında yeni bahçeler oluşturduklarını, mevcut bahçeleri rehabilite ettiklerini, aşılama yaptıklarını ve çiftçilere fidan dağıttıklarını vurguladı.

Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Daha önce Ergani’de meyve vermeyen ağaçlara kalem aşısı uyguladık. Allah’a şükürler olsun aşı uygulanan ağaçların %90’ı tuttu. Kulp ilçemizde bir anaç kestane ağacı bulduk. Daha önce bu bölgede kestane ağaçları varmış. Anaç kestane ağacından kalem aşıları aldık. 2 bin meşe ağacına kestane aşısı yaptık. Diyarbakır belki 3-5 sene sonra kestanesi olan bir ile dönüşecek.”

“28 bin ağaçlık aşı kampanyasını sizlerle beraber başlatmış olduk”

Fıstık aşılama döneminin haziran ayının ikinci haftasında başladığını dile getiren Karaloğlu, 99 bin fıstık aşılama talebi aldıklarını bildirdi.

Karaloğlu, “İhalemizi bu sene için 28 bin aşı olarak yapmıştık. Şu anda 28 bin ağaçlık aşı kampanyasını sizlerle beraber başlatmış olduk.” dedi.

Tarım ve hayvancılığın kentin en önemli sektörü olduğunu, tarımsal faaliyetleri çeşitlendirmek için çalıştıklarına dikkat çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

“İnşallah önümüzdeki dönem Diyarbakır fıstık, badem ve cevizde Türkiye’nin en güçlü illerinden birisi olur. Rabbim bütün çiftçilerimize bol ve bereketli ürün versin. Rabbim bizi kuraklıktan da korusun. Yaşadığımız ülkeye, toprağa, bu bayrak altında kardeşçe yaşamamıza şükür etmemiz lazım ki yüce yaratıcı bize bol nimet vermeye devam etsin.”

Programa, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Nihat Nurbaki ve çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.