Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

KADIN KOOPERATİFLERİ GÜNEYDOĞU ANADOLU BULUŞMASI TOPLANTISI YAPILDI

KADIN KOOPERATİFLERİ GÜNEYDOĞU ANADOLU BULUŞMASI TOPLANTISI YAPILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık başkanlığında, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 9 ilin valisinin katılımıyla Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması için yapılan çalışmaların masaya yatırıldı.

Aynı zamanda, kadın kooperatifçiliği alanında iş birliklerini geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Bakan Yanık ve Valiler çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

2020 yılında 12 Üreten Kadın Kooperatifi Kuruldu

Güneydoğu bölgesinde yer alan illerin tek tek ele alındığı toplantıda Vali Karaloğlu, Diyarbakır’daki güncel durum hakkında bilgiler verdi. Vali Karaloğlu, Diyarbakır’da 2020 yılı öncesinde yalnızca üç tane kooperatif bulunduğunu söyledi.

“Güçlü kadın, güçlü Türkiye” mottosuyla Diyarbakır’ın her ilçesinde mutlaka bir kadın kooperatifi olması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Karaloğlu, 2020 yılı içerisinde Diyarbakır genelinde 12 yeni üreten kadın kooperatif kurduklarını ifade etti.

829 Bin TL Hibe Sağlandı

Kadın kooperatiflerine yönelik verilen desteklerle ilgili Karaloğlu, “Son bir yıl içerisinde Ticaret Bakanlığımızın, kooperatiflere destek kaleminden, özellikle hibe destek programından, 829 bin TL bir tutarın şu ana kadar Diyarbakır’daki kadın kooperatiflerimize hibesi sağlandı. Bunun yaklaşık 400 bin lirası kooperatiflerimize harcandı. 400 bin lirası ile ilgili de şu anda projeler ve harcamalar devam ediyor.” dedi.

Seramikten halıcılığa, tekstilden yöresel gıda üretimine ve el sanatlarına kadar birçok alanda kadın kooperatiflerinin faaliyet gösterdiklerini dile getiren Karaloğlu, kooperatiflerin ürettikleri bu ürünleri pazara çıkarabilmelerinin sürdürülebilirlik açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

“Kadın istihdamının, mesleki yetkinlik ve ekonomik kazançlarının artması için çalışmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi olarak Kayapınar’da organik ve doğal ürünler pazarı açtıklarını ve o pazarın içerisinde üreten kadın kooperatifleri için satış noktaları oluşturduklarını aktaran Vali Karaloğlu, üretici kadınların ekonomik girdileri ve gelirlerinin artmasını istediklerini söyledi. Karaloğlu, kadınları istihdama katma, mesleki ve sosyal alanda yetkinliklerini artırma ve aile bütçelerine katkı sunmaları konusunda çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Video konferans sistemi üzerinden yapılan toplantıya, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte katıldı. Toplantıda Bakan Yanık ve Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Batman Valisi Hulusi Şahin, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kilis Valisi Recep Soytürk ve Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile ilgililer yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.