Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“DİYARBAKIR’IN FETHİ” ŞİİR YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

“DİYARBAKIR’IN FETHİ” ŞİİR YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Diyarbakır Fethi’nin 1382. yılı dolayısıyla düzenlenen “Diyarbakır’ın Fethi” konulu şiir yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri verildi.

Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1382’inci yılı dolayısıyla Valilik himayelerinde Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Fetih Haftası” etkinlikleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Diyarbakır’ın Fethi” konulu şiir yarışmasında jüri değerlendirmesini tamamladı.

Yarışmada, Silvan Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zübeyir Çetinkaya, Kayapınar Ahmedi Hani Lisesi’nden Zelal Kılıç, Kayapınar Şehit Halit Gülser İmam Hatip Ortaokulu’ndan Eda Elem, Bağlar 700. Yıl ortaokulu’ndan İshak İpek birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

“Diyarbakır’ın fethi, Malazgirt fethinin habercisi, İstanbul fethinin de müjdecisidir”

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, bu toprakları İslam’la buluşturan ve bu şehri Anadolu’da İslam’ın kapısı haline getiren sahabeyi kirama, İslam ordusuna ve diğer fertlerine bir vefa olarak 1382. yıl kutlamaları yaptıklarını söyledi.

“27 Mayıs bu toprakları İslam’a açan ve bu topraklarda İslam’la şereflenmiş ilk şehir olan Diyarbakır’ımızın fethidir. 29 Mayıs’ta kıyamete kadar bu toprakları Türk-İslam toprağı olduğunu dünyaya ilanı olan İstanbul’umuzun fethidir.” İfadelerini kullanan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’ın fethi, Malazgirt fethinin habercisi, İstanbul fethinin de müjdecisidir. Diyarbakır’ın Fethi olmasaydı Malazgirt’in ve İstanbul’un fethide olmayabilirdi. Diyarbakır’ın fethi sadece Diyarbakır’ın değil bütün Anadolu ve batısındaki bütün Müslümanları ilgilendiren bir konudur. İşte bu sene bunu tekrar zihinlere düşürmek maksadıyla bu ve benzeri etkinlikleri yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.”

Yaşanan salgın nedeniyle birçok etkinliği çevrimiçi yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Vali Karaloğlu, gelecek yıllarda Diyarbakır’ın fethini büyük katılımlarla daha büyük etkinliklerle kutlamayı hedeflediklerini aktardı.

“Yarışmaya şiirini gönderen bütün yavrularımızı gözlerinden öpüyorum”

Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ın aynı zamanda büyük şairler kenti de olduğunu vurgulayana Vali Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Fetih şuuru ile Diyarbakır’ın şair yetiştirme geleneğini de devam ettirmesini istiyoruz. Yeni Ahmet Arif’ler, Cahit Sıtkı Tarancı’lar, Ziya Gökalp’ler, Sezai Karakoç’lar yetişsin. Allah’ın izniyle de yetişecektir. Bugün yarışmaya katılan ödül alan almayan kendine güvenip bu yarışmaya şiirini gönderen bütün yavrularımızı gözlerinden öpüyorum ama dereceye girenlere ikinci bir teşekkürüm var. İnşallah önümüzdeki dönemde onlardan daha güzel şiirler beklediğimizi de u şehrin büyük şairleri gibi yeni şairler olmalarını da arzu ediyoruz.”

Vali Karaloğlu, fetih etkinlerine katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına ve katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Birincilik ödülünü kazananlardan Zübeyir Çetinkaya Vali Karaloğlu’na kendi romanı olan “Bir Şehrin Ebabili” kitabını hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.