Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU’NDAN FETİH HAFTASI MESAJI

DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU’NDAN FETİH HAFTASI MESAJI

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Fetih Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Karaloğlu mesajında, “İslam’ın kapısı Diyarbakır… Fethimiz 1382 yaşında. Kutlu olsun.

İslamiyet’i, Anadolu’ya ve oradan tüm batıya açan, peygamberlerin ve sahabelerinin yurdu Diyarbakır’ımızın fethinin 1382. yıl dönümünü kutluyorum.

Fetih; açmak, yol göstermek demektir. Kalpleri İslam’ın huzuruna açmak, insanın kalbine ve aklına Allah’ın kelamını ulaştırmaktır. Her insanı kendine kardeş görerek; açtığı kapıya esenlik, hoşgörü, dostluk ve medeniyetle girmektir.

Mekke’nin Fethinden 9 yıl, Kudüs’ün Fethinden 1 yıl sonra 639 yılında Hz. Ömer’in gönülleri İslam’la buluşturmak için binlerce sahabeyi Diyarbakır’a göndermesi, sadece Diyarbakır için değil Anadolu ve batıda yaşayan bütün Müslümanlar için önemlidir. Diyarbakır, Anadolu’yu şereflendiren İslam’ın kapısı, İslam’ın güzelliğiyle gelen esenliğin, barışın, kardeşliğin ve medeniyetin kapısı olmuştur, olmaya devam etmektedir.

Diyarbakır tevhit medeniyetinin ilk merkezlerinden birisidir. Peygamberlerin şehridir, onu İslam’la şereflendiren Peygamber dostları sahabelerin şehridir. Diyarbakır Kudüs’ün, Mekke’nin, Medine’nin ve tüm İslam şehirlerinin kardeşidir. 1382 yıldır İslam şehri Diyarbakır’ımızdan açılan her kapıdan kardeş şehirlerimize esenlik ve barış dualarımızı gönderiyor, fethimizin yıl dönümünde Cenab-ı Hak’tan zulüm altındaki ilk kıblemiz Kudüs için hürriyet, esenlik ve fetih niyaz ediyorum.

Fethimizin 1382. yıl dönümü vesilesiyle, bize İslam’ın ve medeniyetin kapılarını açan İyâz b. Ganem, Halid b. Velid, Hz. Süleyman ve 27 sahabe başta olmak üzere; tarih boyunca Diyarbakır’ı bize vatan kılan bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 

İslam’ın kapısı Diyarbakır…

Fethimiz 1382 yaşında. Kutlu olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.