Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır Valisi Karaloğlu Dicle ve Kocaköylülerle sosyal medyada buluştu

Diyarbakır Valisi Karaloğlu Dicle ve Kocaköylülerle sosyal medyada buluştu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu 2 hafta bir yaptığı ve geleneksel hale getirdi sosyal medya buluşmalarının adresi bu kez Dicle ve Kocaköy İlçeleri oldu.

Sosyal medya hesaplarında Dicle ve Kocaköylülerle canlı yayında buluşan Vali Karaloğlu, vatandaşların talep ve sorularını değerlendirdi. 

“İlçenin bütününü, bütün sorunlarıyla masaya yatırıyoruz”

Konuşmasının başında yaptıkları sosyal medya buluşmalarının önemine değinen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, “Bugünkü konuklarımız Dicle ve Kocaköy ilçelerimizden olacak inşallah.  Dicle ve Kocaköy’den vatandaşlarımızdan gelen soruları cevaplamaya, onlardan gelen değerlendirmeleri almaya gayret edeceğiz.

Sevgili vatandaşlarımız biliyorsunuz, biz her ilçede ilçe değerlendirme toplantıları yapıyoruz. İlden Bölge Müdürlerimiz, İl Müdürlerimiz, Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreterimiz, Genel Müdürümüz, Su Kanal İdaresi’nin Genel Müdürü, ilçede Kaymakamlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile birlikte hep beraber ilçede toplanıyoruz.

 İlçenin bütününü, bütün sorunlarıyla masaya yatırıyoruz. Hemen çözebildiklerimizi orada, çözemediklerimizi de, ev ödevlerimizi alarak şehre döndükten sonra ilçelerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz ve her ilçemize de yetişmeye çalışıyoruz. İşte bu sosyal medya buluşmaları aslında ilçe değerlendirme toplantılarımızdan sonra bizzat vatandaşlarımızın taleplerini alma, onların değerlendirmelerini de alma fırsatı da bize veriyor. Bir taraftan kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar, bir taraftan siz değerli vatandaşlarımızın ilçelerle ilgili değerlendirmeleri bize yeni ufuklar açıyor ve benim için de inanın çok faydalı oluyor“ dedi.

Vatandaşlardan gelen sorulara geçmeden önce Halepçe katliamında hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle yad eden Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Değerli Diyarbakırlılar sorulara geçmeden önce bugün 16 Mart insanlık tarihi için aslında yüz karası olayların yaşandığı bir gün. Biliyorsunuz, 16 Mart’ta Halepçe’de kasabasında bir insanlık suçu işlendi. Büyük bir katliam işlendi. Çocukların, ‘Anneciğim elma kokusu geliyor’ diyerek can verdiği, binlerce insanın katledildiği insanlık yüz karası bir katliam yaşandı

O katliamları yapanları, elma kokulu ölümü icat edenleri lanetliyoruz ve o katliamda hayatını kaybeden çocuk, büyük her kim varsa, hepsine tekrar Rabbimden rahmet diliyorum ve temenni ediyorum ki, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir coğrafyasında mazlum insanlar bu kadar vahşi bir şekilde katledilmesin, hiçbir şekilde insanın insanı katil etmediği bir dünya temennisiyle tekrar Halepçe’de rahmeti rahmana kavuşan bütün insanlara tekrar rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da toplu ulaşım denetimi için ekip kuruluyor

Sosyal medya buluşmasında ulaşımla ilgili yönetilen bir soruya yanıt veren Vali Karaloğlu,

Pandemi öncesinde öncesinde Diyarbakır’da, merkezden bütün ilçelere belediye otobüsleri varmış. Arkadaşlar bir gerçek var. Bu kadar geniş bir coğrafyada toplu taşımanın tamamının büyükşehirin kendi malı olan araçlarla yapma şansı yok. Toplu taşıma konusunda Büyükşehir Belediye yasası büyükşehirlere toplu taşıma hizmetini yapma yükümlülüğü vermiş. Ama aynı yasa şöyle bir ifade kullanır. ‘Büyükşehir yapar veya yaptırır.’ Yani kendi uhdesindeki araç ve gereçlerle bunu yapabileceği gibi özel sektör eliyle de bu toplu taşıma hizmetini büyükşehirler verebilir ve Türkiye’nin her yerinde belediyeler hem kendi araçları ile toplu taşıma yapmakta, hem de halk otobüsü ve minibüs, özel sektör kooperatifler eliyle de, toplu taşıma hizmeti sunulmakta ki, buna mecburuz. Bütün toplu taşımayı belediyenin kendi araçlarla yapma şansımız yok.

Dicle İlçemize baktığımızda, Dicle’de bizim 85 araçlık Büyükşehir Belediyesi UKOME hat izin belgesi vermiş. 2 ayrı kooperatife 85 araçlık izin vermişiz. Bu iki kooperatif 85 hat izinleri olmalarına rağmen, şu anda sadece 42 araçla toplu taşıma yapıyorlar. Bunun iki sebebi olabilir. Birince sebebi 85 araçlık yolcu yoktur. Sadece 42 araçlık yolcu vardır. Onun için 42 araçlık bir filoyla bu hizmet yapılıyor ki, bu daha doğru bir mantıktır. Diğeri ise, bunun üzerindeki 43 araçlık fazlalığı şu anda ellerinde tutmalarının gerekçesi açıkçası biz de anlayabilmiş değiliz. Ama bu konuyla ilgili yakın bir zamanda ulaşım koordinasyon merkezimiz UKOME sadece Dicle’de değil, bazı ilçelerde de benzer sorunlarımız var. Hat izin belgesi var ama kooperatiflerin veya şirketlerin hatta araçları yok. O zaman biz onlara şöyle bir çağrı yapacağız. Diyeceğiz ki, ‘Şu kadar süre içerisinde hat izin belgesi elinizde olan hatlara otobüs koyuyorsanız koyun. Koymuyorsanız biz sizin elinizdeki hatları iptal edeceğiz. Yeni ihaleye çıkarak bunu kullanacak yeni kooperatifler ve yeni şirketler ve yeni vatandaşlara bireysel vatandaşlara bu hatları kullandıracağız’

Evet, Dicle’de bir toplu taşıma şikayeti var. Bu ilçe toplantımızda da maalesef gündeme gelmişti. Ama biz şu anda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığımızın bünyesinde çok güçlü bir denetim ekibi kuruyoruz. Bütün Diyarbakır’da bizim adımıza Büyükşehir belediyesi adına toplu taşım yapan şirketler, kooperatifler veya gerçek kişiler, her kimse onların toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini, vatandaşa muamelelerini kontrol edecek, denetleyecek bir yapı oluşturduğumuzu da, buradan bütün sevgili Diyarbakırlı hemşehrilerimize ve dolayısıyla Dicleli hemşehrilerimize de iletmiş olalım” şeklinde konuştu.

Vatandaşın istihdam talebine de kayıtsız kalmayan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bu konu Bizim de bildiğimiz konulardan bir tanesi. Diyarbakır’da işsizlik sorunlarımızdan bir tanesi, çözmek için de gayret sarf ediyoruz. Dicle’de de Kaymakam beyin, Belediye Başkanımızın bir konfeksiyon atölyesi açılması konusunda gayretleri var, çalışmaları var. Biz de onları inşallah önümüzdeki dönemde destek vererek Dicle’de de istihdam arttıracak işlere girmek istiyoruz“ diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren sosyal medya buluşmasının tamamını izlemek isteyen vatandaşlar, https://www.facebook.com/munirkaraloglu53/videos/2894892734102420 internet adresinden ulaşarak izleyebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.