Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Su Gibi Çözüm kampanyasında son hafta

Su Gibi Çözüm kampanyasında son hafta
24.12.2020
390
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlattığı “Su Gibi Çözüm” kampanyasına vatandaşlar 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurabilecek.

İlk 20 günde 5 bin 631 abonenin başvurduğu kampanyada 7 milyon 250 bin 526 TL borç için yapılandırmaya gidildi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin yapılandırmadan faydalanması için başlattığı “Su Gibi Çözüm” kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

11/11/2020 tarihli Devlet Vergi Yapılandırması Kararı’nın Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da su borcu olan vatandaşlarımızın bu düzenlemeden yararlanabilmesi için başlattığı “Su Gibi Kampanyası”nda 31 Ağustos 2020 tarihi öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için 31 Aralık 2020 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Seyyar vezneler kuruldu

Yapılandırmaya başvurmak için vatandaşlar ilk günden itibaren DİSKİ ödeme noktaları, Alo 185 ve DİSKİ web sitesi üzerinden müracaatlarını gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören kampanyada Koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde işlemler yapıldı. Uzun sıra oluşmaması için vatandaşlar ödeme noktalarına kontrollü şekilde alınarak işlemleri yapıldı, mobil tahsilat araçları hizmet verdi. Yoğunluk oluşmaması için seyyar vezneler kuruldu. Vatandaşların mağdur olmaması için ödeme noktalarındaki personel sayıları arttırıldı.

İlk 20 günde 7 milyon 250 bin 526 TL borç yapılandırıldı.

İlk 20 günde 5 bin 631 abonenin başvurduğu kampanyada 7 milyon 250 bin 526 TL borç için yapılandırmaya gidildi. Kampanyada 31 Ağustos 2020 tarihi öncesinden birikmiş borçların, gecikme faizleri ile birlikte toplam 167 milyon TL olduğu belirtildi.

Borç faizleri silinecek

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi yaptığı açıklamada, “Geçmiş su borcu olan abonelerimizin gecikme faizlerini siliyoruz, büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. Bu kapsamda su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu önemli imkandan yararlanmaya ve bu fırsatı kaçırmamaya davet ediyorum’’ dedi.

Borcu 18 taksitli ödeme imkanı

Yapılandırma tebliğinin ardından ilk taksit ödemeleri Ocak 2021’de başlayacak. Abonelere 6, 9, 12, 18 taksitlerle ödeme kolaylığı sağlanacak. Belirlenen tutarların ödenmesi hâlinde bu borçlara bağlı cezalar ve faizlerin tahsilatından vazgeçilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.