Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle ve Eğil İlçelerinde Korona virüs denetimleri yapıldı

Dicle ve Eğil İlçelerinde Korona virüs denetimleri yapıldı

Dicle ve Eğil İlçelerinde Korona virüs denetimleri yapıldı.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle yurt genelinde kapsamlı uygulanan korona virüs denetimleri, Diyarbakır’ın Dicle ve Eğil ilçelerinde gerçekleşti.

Korona virüs denetimleri her iki ilçede berber, lokanta, yol gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapıldı.

81 İl Valiliğine Covid-19 Tedbirleri Denetimi konulu genelge gönderildi. Genelgede, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin salgınla mücadelede büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Dicle ilçesinde emniyet, zabıta ekipleri ve birçok kurum amirleri ile çalışanlarla birlikte kentte korona virüs salgınının önlenmesi için maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, iş yerleri ziyaret edilerek kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Diyarbakır’ın Eğil İlçesinde de yeni tip korona virüs salgınının önlenmesine yönelik denetim çalışmaları devam ediyor. Eğil Kaymakamı, Dicle Kaymakam Vekili ve Eğil Belediye Başkan Vekili İdris Arslan’ın öncülüğünde korona virüs denetimleri gerçekleşti.

Eğil Kaymakamı, Dicle Kaymakam Vekili ve Eğil Belediye Başkan Vekili İdris Arslan’ın öncülüğünde, ilçede genel maske ve sosyal mesafe denetimleri yapıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Eğil Kaymakamı İdris Arslan başkanlığında yapılan denetimlerde de, iş yerleri ziyaret edilerek kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre, 81 il ve 922 ilçede bizzat valiler ve kaymakamların başkanlığında gerçekleştirilecek olan sahadaki denetim faaliyetlerinin; belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler vasıtasıyla özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde yoğunlaştırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.