Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle İlçesinde camide sosyal mesafeli cuma namazı kılındı

Dicle İlçesinde camide sosyal mesafeli cuma namazı kılındı
19.06.2020
653
A+
A-

Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sağlığı için bir süredir belirlenen açık alanlarda tek eda edilen Cuma namazı, Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde tedbir kurallarına uyularak Merkez Yeni Cami’de kılınmaya başlandı. Namaz kılmaya gelen vatandaşlara girişte ellerine tedbir amaçlı dezenfektan sıkıldı. Maskesi olmayanlara da maske dağıtıldı.

Ateş ölçümü yapıldı. Vatandaşlar sosyal mesafeye uyarak, camide Cuma namazını kıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, “Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerimizde namazların cemaatle kılınmasına ara verildi. Uzun bir aradan sonra 29.05.2020 tarihinde sosyal mesafe kuralına riayet edilip gerekli tedbirler alınarak açık alanlarda Cuma namazı kılınmaya başlandı. 19.06.2020 tarihi itibarı ile de belirlenen açık alanlara ilave olarak Dicle/Merkez Yeni Camimizde de Cuma namazı kılınmaya başlandı. Uzun bir aradan sonra bizleri tekrar Camide Cuma namazında buluşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Hicret yolunda Medine yakınlarında Ranuna vadisinde ilk Cuma cumayı kıldıran Efendimize salat ve selam olsun. Cuma günü müminler için bayram günüdür. Asr-ı saadetten bu yana bu bayramı müminler camilerde cemaatle icra etmektedir. Yeryüzünde Kabe-i muazzama’nın birer şubesi camilerdeki huzuru ve güveni, samimiyet ve teslimiyeti, birlik ve beraberliği başka hangi mekan sağlayabilir ki?  Şükürler olsun Rabbimize özlemle hasretle bu vuslat gününü bekliyorduk. Mihrabımızı, minberimizi, kürsümüzü özlemişiz. Yüce Allah bizleri bir daha camilerimizden, cami cemaatimizden ayırmasın. Camilerdeki birlikteliğimizi beraberliğimizi hayatımıza yansıtmayı nasip eylesin.

Cuma namazı için uygun görülen açık alanlara ve Dicle/ Merkez Yeni Cami’ye gelen cemaatimiz abdestlerini evlerinde/iş yerlerinde alarak, kendisine ait seccadesini alıp maskelerini takarak camiye ve açık alanlara geldiler. Uyarıları dikkate alıp kurallara riayet eden halkımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.