Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Veteriner Hekim Emre Meşe: Evcil hayvanlarda Covid -19 belirtisi ülkemizde görülmemiştir

Veteriner Hekim Emre Meşe: Evcil hayvanlarda Covid -19 belirtisi ülkemizde görülmemiştir
08.04.2020
1.557
A+
A-

Veteriner Hekim Emre Meşe hayvan ve toplum sağlığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde kendine ait özel bir klinikte Veteriner Hekim olarak görev yapan Emre Meşe, Dünya sağlık örgütünün Covid- 19’u pandemi olarak ilan ettiğini, evcil hayvanlarda Covid- 19 belirtisinin ülkemizde görülmediğini söyledi.

Veteriner Hekim Emre Meşe, “Veteriner Hekimlerin görevlerinden olan halk sağlığı ve hayvan sağlığı konularında çalışmaktayız. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre insan sağlığı hastalıklarının yüzde 75’i hayvandan insana geçen zoonoz hastalıklardır. Zoonoz hastalıklarda veteriner hekimler etkin olarak rol almaktadır. Bölgemizde büyük ve küçükbaş yetiştiriciliği mevcuttur.

Büyük baş olarak gelişmiş çiftlik bulunmamaktadır. Daha çok ev tipi işletmecilik yaygındır. Küçükbaş beslemek için bölgemiz gayet uygundur. Meşe bakımından zengin dağlık alan bulunmaktadır. Bölgemizde zoonoz olarak brucella hastalığı görülmektedir. Süt ve süt ürünlerinden insanlara bulaşmaktadır. Hayvan hastalıklarının önüne geçmek için aşılama takvimlerine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde hem insan sağlığına olumsuz etkisi olacaktır; hem de ciddi ekonomik kayıplara neden olacaktır. Veteriner hekim olarak halk sağlığı ve hayvan sağlığını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Covid -19’un da zoonoz hastalıklardan bir tanesi olduğunu belirten Veteriner hekim Emre Meşe, “Dünya sağlık örgütü Covid- 19’u pandemi olarak ilan etti. Evcil hayvanlarda Covid -19 belirtisi ülkemizde görülmemiştir. Hastalığın kökeni Çin wuhan kentinde yaban hayvan pazarından köken aldığı ileri sürülmektedir. Bu hastalıktan korunmave kontrol oldukça önemlidir.

Her birey kendi karantinasını yaratmalıdır. Sık sık ellerimizi 20 saniyen en az sabunla yıkamalıyız. Ellerimizi göz ve ağız çevresine sürmemeliyiz. Sosyal mesafeyi korumalıyız. Gerekmedikçe evimizde kalmalıyız.  Almanya ve Fransa’da veteriner hekimler göreve çağrılmıştır. Gerek duyulduğu takdirde bizde göreve hazırız. Covid- 19 ile ilgili ülkemizdeki aşı çalışmalarını Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü yürütmektedir” şeklinde konuştu.

Veteriner Hekim Emre Meşe kimdir?

Emre Meşe 1988 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu Antalya’da Namık Kemal   ilköğretim  okulu  Antalya Gazi Lisesi’nden mezun oldu. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden 2014’te mezun oldu.

 Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi suni tohumlama ve dölerme ana bilim dalında uzmanlık eğitimimi tamamlamak üzere. Kısa bir süreliğine Ağrıda olmak üzere, 6 yıldır veteriner hekim olarak çalışıyor. Veteriner Hekim Emre Meşe evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.