Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de İmamlar evdeki yaşlıları ziyaret edip gül ikram ettiler

Dicle’de İmamlar evdeki yaşlıları ziyaret edip gül ikram ettiler
01.04.2020
726
A+
A-

Dicle Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları kapsamında, ilçede görevli birçok imam, Korona virüs salgınına karşı, evinde kalan yaşlıları ziyaret edip, gül ikram ettiler.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında tedbir amaçlı 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlar için sokağa çıkma yasağı çıkmıştı. Dicle İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak görev yapan İmamlar, hayata geçen uygulama sonucunda sağlıkları için evlerinde kalan yaşlı vatandaşları ziyaret edip,  onlara gül ikram ettiler,

Konu hakkında bir açıklama yapan Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın şöyle konuştu:

“Büyüklerimize saygı göstermeyen, bizden değildir” mefkûresi ile yetişenler, daima yaşlıların, güçsüzlerin ve zayıfların himayesini bir ibadet anlayışı ile üstlenmişlerdir. Bizler de bugün Dicle ilçe Müftülüğü olarak Dicle Kaymakamlığımızın öncülüğünde oluşturulan “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları kapsamında,  ilçe genelinde yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın evlerine hizmet götürerek maddi manevi destek sağlamaktayız.

Korona virüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber olan din görevlilerimiz; yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyorlar.

Bir taraftan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan din görevlilerimiz, diğer taraftan salgın nedeniyle endişe ve kaygı duyan vatandaşları telefonla arıyor, evlerinde ziyaret ederek dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor. “Zayıf ve düşkünlerinize dikkat ediniz. Çünkü siz onların sayesinde yardım görür ve rızıklandırılırsınız.” Nebevi mesaj doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren din görevlilerimiz, vatandaşları evde kalmaya teşvik ediyor, onların yerine alış veriş yapıyorlar.

Her daim vatandaşlarımızın hizmetinde olan din görevlilerimiz, içerisinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde de vatandaşlarımızın maddi ve manevi hizmetinde ve yanında olup onların gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olacaktır.

65 yaş altı kardeşlerimizden de kesinlikle acil bir durum olmadıkça dışarı çıkmamaları çarşı pazarda açık alanlarda dolaşmamalarını istirham ediyorum. Yüce Rabbimiz Ülkemizi milletimizi ve tüm insanlığı bu gibi musibetlerden muhafaza eylesin. Bizleri en tez zamandan bu illetten kurtarsın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.