Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Tag Ragbi’de Türkiye 2’ncisi olan Dicle YİBO kız takımı, bu sene 1’nci olmak için çalışıyor

Tag Ragbi’de Türkiye 2’ncisi olan Dicle YİBO kız takımı, bu sene 1’nci olmak için çalışıyor
05.03.2020
1.804
A+
A-

Okul sporları kapsamında geçen yıl yapılan tag ragbi (Amerikan futbolu) şampiyonasında Türkiye 2’ncisi olan Diyarbakır’ın Dicle İlçesine bağlı Kocaalan Mahallesi’ndeki Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) Yıldız Kızlar takımı, bu yıl 1’nci olmak için çalışıyor.

Kocaalan YİBO Yıldızlar kız takımının bu yılki hedefi Tag Ragbi’de Türkiye 1’ncisi olmak

Takımı şampiyonaya hazırlayan Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu’nda görevli beden eğitimi öğretmeni Cengiz Ayar, “Takım geçen yıl okul sporları tag ragbi (Amerikan futbolu) branşında, Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı. İlk defa tag ragbi branşında Diyarbakır ili ve ilçemizi Türkiye şampiyonasında temsil edilmiştir. Takım, geçen sene tek bir sayı yiyerek tag ragbi (Amerikan futbolu) branşında, Türkiye 2’ncisi oldu.

Bu sene bu gururla, Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) Yıldız Kızlar takımının yanında, erkek yıldız takımı ve Atatürk Ortaokulu kız küçük takımının da Türkiye şampiyonasına gitmeleri için hazırlıklar başlamıştır. Her gün Dicle İlçesindeki sentetik futbol sahasında, 3 takım olarak çalışmalar devam etmektedir. 28 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasından 3 takım olarak ilçemize Türkiye şampiyonu olarak dönmek istiyoruz.  Tag ragbi başlangıçta bir hayaldi. Ama Dicle İlçemiz için olmazsa, olmazımız oldu” dedi.

Geçen yıl Türkiye 2’ncisi olan Kocaalan YİBO Yıldızlar kız takımının kaptanı ve aynı okulun 8/C sınıfı öğrencisi olan Ayşe Sert, geçen sene okula atanan beden eğitimi öğretmeni Cengiz Ayar’ın, kendilerini ragbi ile tanıştırdıklarını belirtti. Takım kaptanı Sert, “Hocamızın değerli emekleriyle Türkiye 2’ncisi olduk, bu seviyeye geldik. Ragbiyi büyük bir heyecanla, tutkuyla yaptık ve şampiyon olduk” dedi. 

Tag ragbide bir takım 7’si yedek, 7’si sahada oynayan olmak üzere 14 oyuncudan oluşuyor. Bir maç toplam 14 dakika sürüyor.

Öte yandan Atatürk Ortaokulu Tag ragbi takımı ise, okulun beden eğitimi öğretmeni olan Mahmut Bozkurt’la birlikte sahada şampiyonaya hazırlık çalışmaları yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.