Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dicle’de Regaip Kandili dualarla idrak edildi

Dicle’de Regaip Kandili dualarla idrak edildi
28.02.2020
1.040
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde düzenlenen Regaip Kandili programına yoğun katılım oldu.  

İlçe merkezindeki Yeni Cami’de düzenlenen programa Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, İlçede görev yapan birçok imam, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan çok sayıda öğrenci ile bazı vatandaşlar katıldı.

Kuran tilaveti, Mevlit ve ilahilerin okunduğu programda, Regaip Kandili dualarla idrak edildi.

Akşam namazından sonra başlayan programda, İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, İmam İsmail Alpboğa, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Abdulcabar Tuna ve okulun bazı öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Programda dualar okuyan İmam Mehmet Bilgin, “Namazdan, Kur’an-ı Kerim’den uzak kaldığımız için, şu an zalimler Müslümanlara zulüm ediyor. Birlik ve beraberliğimizden uzak kaldığımız için, şu anda zulüm altındayız. Kur’an’a ve Resul’ün sünnetine sarılsak, birlik ve beraberliğimiz sağlasak, zalim bizden uzak kalır” dedi.

Program Yatsıdan sonra Kur’an tilaveti, vaaz ve dualarla bir süre daha devam etti. Programdan sonra İlçe Müftülüğü ’ne bağlı olan Yeni Cami’deki gençlik merkezine geçen İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, birçok İmam ve Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan çok sayıda öğrenci, burada ilahi dinletisi yapıp, bir süre sohbet ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.