Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Yağmur kaçak sulamayı azalttı depoları doldurdu

Yağmur kaçak sulamayı azalttı depoları doldurdu

Diyarbakır’da 7 Ağustos’ta etkili olan yağmur, içme suyuyla yapılan kaçak sulamayı azaltırken DİSKİ’nin depolarındaki su seviyesini arttırdı.

Günlük su üretim kapasitesi 300 bin metreküp, kişi başı tüketimi 250 litrenin üstünde olan Diyarbakır’da, bahçe ve bostanların içme suyuyla kaçak şekilde sulanması nedeniyle yaz mevsimiyle birlikte sıkıntıların yaşanmasına sebep oldu.

60 bin metreküp su depolarda birikti

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, yaz mevsiminde 0,5 metre ile 1 metre arasında doluluğa sahip su depoları, 7 Ağustos’ta etkili olan yağışın etkisiyle dün sabah itibarıyla 3 metrenin üzerini gördü. Yaklaşık 60 bin metreküp daha fazla su depolarda birikti.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, bahçe, bostan ve yeşil alanlarda kaçak bir şekilde kullanılan suda her vatandaşın hakkının olduğunu söyledi.

İçme suyunun kaçak olarak bahçelerde israf edildiğini ifade eden Tutşi, buralarda kullanılan kaçak suyun kentte yaşayan tüm vatandaşların temel ihtiyacı olduğunu ve yaz mevsiminde bazı vatandaşların suya erişimini engellediğini belirtti.

“Kaçak su kullananlar diğer vatandaşlarımızın hakkına giriyor”

Tutşi, içme suyunun zor şartlarda temin edildiğini dile getirerek şöyle konuştu:

“İçme suyu arıtılarak kaliteli ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yüksek kaliteli suyun bahçe sulamada kullanılması mağduriyetlerin oluşmasına neden oluyor. Bu şehrin suyunun beşte birini kaçak olarak bahçe ve bostan sulamada kullanıldığını gösteriyor. Kaçak su kullananlar diğer vatandaşlarımızın hakkına giriyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kentte yaşayan herkesin hakkını düşünmek zorundayız. 1 milyon 782 bin vatandaşın hakkını korumak için kaçak su kullanımıyla mücadelemiz devam ediyor. Kaçak su kullananlara yasa çerçevesinde cezai işlem uyguluyoruz. Herkesten daha duyarlı olmasını istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.