Dolar 34,2207
Euro 37,1313
Altın 2.984,11
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Açık
Diyarbakır
18°C
Açık
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Diyarbakır’a Huzur ve Güven İçin 50 Yeni Polis Aracı Tahsis Edildi

Diyarbakır’a Huzur ve Güven İçin 50 Yeni Polis Aracı Tahsis Edildi
17 Ekim 2024 19:48
50
A+
A-

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne, İçişleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen 50 yeni araç törenle teslim edildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen törene Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Murat Yıldız, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, A.Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Vefa Çelik, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Zorluoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’ımızın huzuru ve 2 milyona yakın vatandaşımızın güvenliği için fedakârca görev yapan emniyet teşkilatımızın tüm personelini sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

İçişleri Bakanlığının ülke genelinde gerçekleştirdiği araç alımı kapsamında Diyarbakır’a 50 yeni aracın tahsis edildiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu,  geçtiğimiz aylarda da 41 aracın yenilendiğini hatırlatarak toplamda 91 yeni aracın ilin emniyeti ve güvenliği için hizmete girdiğini vurguladı.

Diyarbakır’ın huzur ve güven ortamına kavuştuğunu dile getiren Vali Zorluoğlu, “Diyarbakır’da esnaf sabahleyin dükkânını emniyetli bir şekilde, güvenli bir şekilde, rahat bir şekilde açabiliyorsa; annelerimiz çocuklarını okullarını gönül rahatlığı içerisinde gönderebiliyorsa; kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız günün her saatinde caddelerde sokaklarda dolaşabiliyorsa malımız canımız, namusumuz, bayrağımız teminat altındaysa bunda şüphesiz güvenlik güçlerimizin ve emniyet teşkilatımızın çok büyük bir payı vardır”  dedi.

Şehrin artık terörün gölgesinden kurtulduğunu ve ekonomik kalkınma, tarım, sanayi ve turizm gibi konulara odaklandığını söyleyen Vali Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Diyarbakır’da tarımsal üretimi nasıl artırabileceğimizi konuşuyoruz, bugün Diyarbakır’da sanayi altyapılarını nasıl geliştirebiliriz, tarıma dayalı sanayiyi nasıl güçlendirebiliriz, bu manada istihdamı nasıl artırabiliriz bunları tartışıyoruz. Bugün kadim şehir Diyarbakır’ın nasıl gerçek bir turizm şehri olacağına dair atılması gereken adımları şehrin dinamikleri ile bir araya gelip değerlendiriyoruz. İşte bunların hepsi huzur ortamı üzerine inşa edilebilir. Diyarbakır’da bugün geldiğimiz noktada artık bu konuları konuşuyoruz. Şehrin gündemi bütünüyle pozitife doğru dönmüş durumdadır.”

Huzuru Bozmak İsteyenlere Karşı Mücadele

Vali Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylara da değinerek,  halkın çoğunluğunun provokasyonlara kapılmadığını ve huzura sahip çıktığını belirtti.  Yasaklanan etkinliğe katılım çağrısında bulunanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.  Diyarbakır’ın huzurunu bozmak isteyenlerle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Vali Murat Zorluoğlu,  bu huzur ortamının korunması için tüm toplum dinamiklerinin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

Emniyet Teşkilatına Destek

Yeni araçların dualarla görevlerine uğurlandığı törende, Vali Zorluoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da teşekkür etti. Zorluoğlu, “Emniyet teşkilatımızın ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması için birlikte çalışacağız,” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.