Dolar 34,2287
Euro 37,1414
Altın 2.980,84
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Açık
Diyarbakır
18°C
Açık
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

DİYARBAKIR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE SANATIN HER TONU YÜKSELİYOR

DİYARBAKIR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE SANATIN HER TONU YÜKSELİYOR
15 Ekim 2024 21:42
60
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on dördüncü durağı, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır oldu. Diyarbakır, festivalin ikinci gününde kültür ve sanatı buluşturan etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kurşunlu Meydanı’nda sahne alan Tekkelam Musiki Topluluğu, gönülden ve coşkuyla seslendirdikleri sevilen ilahilerle Diyarbakırlılara maneviyat dolu bir akşam yaşattı.

Müzisyen Mustafa Demirci de Kurşunlu Meydanı’nda sevenleriyle buluştu.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde, solistler Ufuk Yürüç ve Ahmet Çalışır eşliğinde gerçekleşen “Mânâ İkliminden Damlalar” konserine ilgi yoğundu.

“Bedri Ayseli ve Eyvan Grubu’’ seslendirdikleri Diyarbakır türküleriyle Bedri Ayseli Kültür Evi’nde izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Surp Giragos Kilisesi’nde kurulan ‘’Dengbej Divanı’’ gönülleri mest etti.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde; Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Sihirli Ayna” çocuk oyunu, Oda Tiyatrosu Dt Genç Sahne’de; Bursa Devlet Tiyatrosu’nun “Uçurtmanın Kuyruğu” oyunu, Kayapınar Sahnesi’nde ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Çarpışma” oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

SÖYLEŞİ, KONFERANS, ÇALIŞTAY VE DİĞER ETKİNLİKLER

İç Kale Meydan’da ünlü fotoğrafçı Coşkun Aral da fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi. Söyleşi sonrasında gerçekleşen “Fotomaraton Ödül Töreni”nde ise yarışmanın kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Şuara Mekan’da “Yolu Diyarbakır’a Düşmüş Seyyahlar ve Divan Şairleri” Söyleşisi şiirseverleri bir araya getirdi.

“Yaşayan Miras Gezisi” etkinliği kapsamında, Diyarbakır Kent Müzesi, Bakırcılar Çarşısı ve Coğrafya Geleneğin Kaderi: Diyarbakır Sergisi’ne gezi düzenlendi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde; İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen “Tiyatronun Mutfağı Atölyesi” festival katılımcılarını ağırladı. Tiyatro sanatçısı Ersin Ayhan, atölyede tiyatro ile ilgili eğitim verdi.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival boyunca Yenikapı Hançepek Meydanı’na kurulacak Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Lisanslı çocuk oyunları ve etkinlikleri ile Karagöz Gölge Oyunu, Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler de çocuklarla buluşuyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları minik misafirlerini ağırlamaya başladı.

Festivalin ikinci gününde çocuklar bilim atölyelerinde yeni bilgiler edinirken, çocuk tiyatrosu “Ege ile Gaga” ve Özgür Özgülgün ile Çocuklara Masallar” etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.

Detaylı bilgi için; https://kulturyolufestivali.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.