Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 35°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
35°C
Parçalı Bulutlu
Paz 34°C
Pts 35°C
Sal 36°C
Çar 35°C

Dicle İlçesinde Filistin’deki Gazze halkına destek için kermes

Dicle İlçesinde Filistin’deki Gazze halkına destek için kermes
7 Kasım 2023 12:44
835
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki Merkez Yeni Cami altında, Filistin’deki Gazze’ye destek için kermes düzenlendi.

Dicle İlçesinde görev yapan İmamlarca düzenlenen kermeste gönüllü vatandaşlar tarafından her türlü yiyecek, giyecek, oyuncak hediye edilerek bırakılabiliyor. Ayrıca kermeste her türlü gönüllü bağış yapılabiliyor.

Burada oluşturulan yardımların İsrail’in çirkin saldırılarına maruz kalan Filistin’deki mazlum Gazze halkına gönderilecek.

İsteyen vatandaşlar, kermeste istediği ürünü satın alarak ya da bağışta bulunarak katkı sunabilecek.

Kermes hakkında bilgi paylaşan Dicle İlçesine bağlı kırsal Çavlı Mahallesi Cami İmam Hatibi Sadık Böğüç, “Kermesi Filistin’deki mazlum halk için yapıyoruz. Bütün sevgili halkımız davetlidir. Kim elinden ne gelmişse, elinden gelen ne yardımı yapmaya çalışmışsa, yiyeceğini, içeceğini, giyeceğini, meyvesini, sebzesini getirmiştir. En azından biz de elimizden geldiği kadarıyla bir katkıda bulunalım, gelip alışveriş yapalım. Bu yaptığımız alışverişler inşallah bize hayır olarak geri dönecektir. Başka yerde alışveriş yapma ihtimali olduğu halde burada alışveriş yapmanız, inşallah size hayır olarak yazılacaktır. En azından mahşerde Rahman olan Allah bize, siz ne yaptınız? O kadar Suriyeli, Filistin’deki kardeşlerimiz öldürülürken, bu kadar zulüm altındayken sizin elinizden ne geliyordu? diye sorduğunda en azında Ya Rabbi, bizim elimizden kermes yapmak geliyordu, dedik. Elimizden geldiği kadarıyla biz de bunu yapmaya çalıştık, dememiz bile, en azından Rabbimize vereceğimiz bir cevabımız olsun. Yarın öbür gün mahşerde, hiçbir şey yapmayıp evinde oturmak da var, ama Ya Rabbi Vallahi gidip onlara yardım edemiyordum, en azından maddi olarak yardım yapmaya çalışıyordum, diyebilmek de var. Allahu Teala bizi tüm dünya mazlumları için elimizden gelen bir şey varsa, yapmayı nasip etsin, yapanlardan Allah razı olsun. Filistin’deki kardeşlerimiz için yardım yapmak isteyenler, bu Pazartesi’nden başladık, Cuma akşamına kadar kermesimiz devam edecek. Onun dışında yardım yapmak isteyen varsa, Müftülüğümüze gelip kendisi yine yardım yapabilir. Yardımlar her zaman açıktır. İstedikleri şekilde yapabilir, müftülükten iban da alıp yardım yapabilirler. Ya da elden yardımı da yapabilirler. Cuma akşamına kadar buradayız. Bekleriz inşallah. Tüm halkımız davetlidir. Allah hayrınızı kabul etsin” dedi

Kermese gönüllü olarak katkı koyan Hacı Nusret Sönmez ise “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu tür hayırlı işlerdi bulunmayı ve destek vermeyi canı gönülden talep ediyoruz” diye konuştu.

6 ile 11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan kermeste elde edilecek olan tüm gelirler Filistinlilere destek için Gazze’ye ulaştırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.