Dolar 33,9849
Euro 37,8698
Altın 2.822,88
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 31°C
Az Bulutlu
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Sal 32°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C

Dicle’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi

Dicle’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi
17 Mart 2023 15:00
320
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Program, yeni hükümet konağı yapım süreci devam ettiğinden Kaymakamlığın taşındığı İlçe Emniyet Amirliği binasının bahçesinde, Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye çelenklerinin koyulmasıyla başladı.

Atatürk anıtına kaymakamlık ve belediye çelekleri bırakıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli Edebiyat Öğretmeni Sibel Saz’ın sunduğu buradaki anma programına Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Cumhuriyet Başsavcısı Akile Erol, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, Dicle Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sıddık Engin Altuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabır, Dicle İlçe Tapu Müdürü Faruk Demir, İlçe Nüfus Müdürü Muhittin Narin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dicle İlçe Müdürü Melik Aslan,  Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hediye Polat, Dicle Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Dayan, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Özkan, Eğitim Bir – Sen Dicle İlçe Başkanı Mehmet Yasin Kaş, birçok kurum amiri, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Çanakkale Zaferinin 108. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma programının 2’nci töreni Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Cumhuriyet Başsavcısı Akile Erol, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Ömür Yılmaz, Dicle Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sıddık Engin Altuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabır, Dicle İlçe Tapu Müdürü Faruk Demir, İlçe Nüfus Müdürü Muhittin Narin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dicle İlçe Müdürü Melik Aslan, Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hediye Polat, Dicle Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Dayan, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Özkan, Eğitim Bir – Sen Dicle İlçe Başkanı Mehmet Yasin Kaş, birçok kurum amiri, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Milli mücadele ve zafer ruhunun yeniden canlandığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul öğrencilerinden Berat Çınar, programda Kur’an-ı Kerim’den bir bölüm okudu.

Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli olan Öğretmen Bünyamin Barca, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Meslek Öğretmeni Bünyamin Barca yaptığı konuşmada, “Bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek üzere Çanakkale şehitlerini hatırlamak üzere buradayız.

Çanakkale’de, yüz binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse, buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur. Çanakkale öyle bir yer ki, yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Ve özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Ve o gidenler, o yüz binler, canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için yüce Allah diyor ki ‘Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler.’ ve ben diyorum ki, şu an bizi izliyorlar ve buradalar, yanımızdalar ve onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki, bizim damarlarımızda. O ruhun kıpırdanışlarını hissediyorum, onlara ölüler demeyiniz. Mekânları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun” dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli olan Öğretmen Sevgi Diril’in hazırladığı slayt gösterisi sunuldu.

Okulun öğretmenlerinden Cabbar Tuna ve öğrenciler tarafından Çanakkale türküsü seslendirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı, anı fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.